Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης για χιλιάδες φοιτητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εγκαταλείπουν σπουδές λόγω ανέχειας - Άλλες οικογένειες προσφέρουν στέγη και τροφή.

Από τύχη και μόνο στην Πάτρα δεν έχουν καταγραφεί τραγικά γεγονότα σαν αυτό που συνέβη στην Λάρισα όταν δυο σπουδαστές στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν προχώρησαν λόγω έλλειψης χρημάτων στην κατασκευή αυτοσχέδιου μαγκαλιού με αποτέλεσμα να πεθάνουν από αναθυμιάσεις ενώ τρεις ακόμη συμφοιτητές τους που τους είχαν επισκεφτεί είναι σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Χαρακτηριστικές της κατάστασης που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητριών στην Πάτρα είναι δυο περιπτώσεις φοιτητριών. Η μια από αυτές παρότι αριστούχος υποχρεώθηκε να διακόψει τις σπουδές της καθώς οι γονείς της αδυνατούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της.

Στη δεύτερη περίπτωση η νεαρή κοπέλα συνέχισε τις σπουδές της αφού οικογένεια από την πόλη προσέφερε στέγη και τροφή. Ενδεικτικό της κατάσταση που βιώνουν οι 15.000 σπουδαστές του ΤΕΙ της Πάτρας όπως ανέφερε ο πρόεδρος Σ. Καπλάνης, το γεγονός ότι μόλις 240 μπορούν να φιλοξενούνται στις φοιτητικές εστίες της Πάτρας.

Στα απίστευτα αλλά δυστυχώς αληθινά το γεγονός ότι για να φιλοξενηθεί κάποιος σπουδαστής του ΤΕΙ της Πάτρας σε εστία θα πρέπει οι οικείοι του να έχουν εισόδημα κάτω από 5000 ευρώ, όταν ακόμα και αν είναι κάποιος άνεργος αλλά έχει ένα δυάρι έχει τεκμαρτό εισόδημα πάνω από 5000.



Πηγή: http://www.patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.