Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος ΑμεΑ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28.02.2013

Για πολλοστή φορά η ΕΣΑμεΑ επαναφέρει το θέμα της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας σε άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας από 50% έως 66%, αφού για αυτούς τους εργαζόμενους δεν έχει ληφθεί κανένα προστατευτικό μέτρο για να μην υποστούν το βάρβαρο μέτρο της απόλυσής τους.

Η ΕΣΑμεΑ έγινε δέκτης της κραυγής αγωνίας εργαζόμενης η οποία εργάζονταν στο Δήμο Λάρισας και έχει τεθεί ήδη στο καθεστώς διαθεσιμότητας, αφού το ποσοστό αναπηρίας της προσδιορίζεται στο 55% και τα μόρια της την κατατάσσουν στην τελευταία θέση. Η σύμβαση της εργαζόμενης έχει μετατραπεί σε αορίστου χρόνου με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού(ΑΣΕΠ), αντιμετωπίζει όμως το ενδεχόμενο να μην είναι στον κατάλογο των μεταταχθέντων, αφού είναι πολύ χαμηλά στις θέσεις μετάταξης.

Η ΕΣΑμεΑ έχει ενημερώσει τους αρμοδίους ότι οι εργαζόμενοι που το ποσοστό αναπηρίας τους κυμαίνεται από 50% - 66%, και των οποίων οι συμβάσεις έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου βάσει του Π.Δ.. 164/2004, μετά από αποφάσεις του ΑΣΕΠ, θα έρθουν σε δεινή θέση, εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα για να διασφαλιστεί η εργασία τους, είτε στη θέση που εργάζονται είτε μέσω μετάταξής/μετακίνησής τους σε νέα θέση εργασίας. Δεν έχει ληφθεί ουδεμία πρόνοια για την πρόταξη υπαλλήλων με πιστοποιημένη αναπηρία ή χρόνια πάθηση και ποσοστό αναπηρίας 50-66%.

Είναι πολλοί οι εργαζόμενοι ΑμεΑ οι οποίοι εάν ενταχθούν στο μακρύ και αυξανόμενο κατάλογο της ανεργίας σε περιόδους έντονης οικονομικής ύφεσης δεν έχουν ελπίδα να βγουν ποτέ από αυτόν, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από το κόστος κάλυψης των βιοτικών τους αναγκών και το πρόσθετο κόστος που πηγάζει για τις ανάγκες της αναπηρίας τους, το ύψος του οποίου όχι μόνο δεν έχει μετρηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών - ωσάν να μην υπάρχουν σε αυτή τη χώρα άτομα με αναπηρία- αλλά βαίνει και καθημερινά αυξανόμενο.

Η αναπηρική οικογένεια αγωνίζεται για να μην απολυθεί σε καιρό οικονομικής κρίσης ούτε ένας εργαζόμενος με αναπηρία ή γονέας/μέλος οικογένειας που έχει στη φροντίδα της άτομο με βαριά αναπηρία, και θέτει σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση την Πολιτεία και όσους σχεδιάζουν μέτρα και πολιτικές προ των ευθυνών τους.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.