Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΘ: "SEXinfo graphics"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας στις 14 Φεβρουαρίου, το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕ.Σ.Α.Υ.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζει μία εκστρατεία ενημέρωσης με την ονομασία “SEXinfo graphics”.

Πρόκειται για πληροφοριακά γραφήματα, ένα σύγχρονο τρόπο ενημέρωσης, με την χρήση εικονιδίων και μεστής πληροφορίας, δομημένα με τρόπο ώστε να είναι ιδιαιτέρως ευχάριστα και εύληπτα.

Το ΚΕ.Σ.Α.Υ, που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής ανοικτής βοήθειας έχει προσφέρει υποστήριξη και βοήθεια για θέματα σεξουαλικής φύσεως σε πάνω από 50.000 ανθρώπους. Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας έχει αντικατασταθεί από την ηλεκτρονική πύλη www.imop.gr ,στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν και για τα οποία, ενδεχομένως, ντρέπονται να μιλήσουν ανοιχτά.

Η εκστρατεία “SEXinfo graphics”, όπως αναφέραμε, αποτελείται από πληροφοριακά γραφήματα τα οποία συμπυκνώνουν την επιστημονική γνώση των πλέον έγκυρων επιστημονικών μελετών παγκοσμίως -με αναφορά στην επιστημονική πηγή- και απαντούν σε δημοφιλή ερωτήματα για την σεξουαλική ζωή των ανθρώπων. Η ιδιαίτερη εικονογράφησή τους, μάλιστα, βοηθά στην εύκολη μετάδοση της πληροφορίας, στη γρήγορη εύρεση της απάντησης και στη διευκόλυνση της μετάδοσης της γνώσης.

Μέσα στο 2013, θα παρουσιαστούν 12 SEX info graphics, το καθένα με διαφορετικό θέμα για την σεξουαλική ζωή, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και την προαγωγή της σεξουαλικής υγείας ως αναπόσπαστο μέρος της συνολικής υγείας του ανθρώπου.

To metrogreece.gr επικοινώνησε με τo ΙΜΟΠ, που μας πληροφόρησαν ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν ταμπού όσον αφορά τα θέματα σεξουαλικής φύσεως όχι μόνο στους απλούς ανθρώπους αλλά ακόμα και ανάμεσα στους ουρολόγους. Τόνισαν όμως ότι το site προσφέρει απλά πληροφορίες και απαντήσεις σε ζητήματα σεξουαλικής υγείας (τα οποία βέβαια στηρίζονται σε έγκυρες επιστημονικές μελέτες), αλλά σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα καλό θα ήταν να απευθύνεται σε κάποιον ειδικό.

Η περιήγηση στο www.imop.gr είναι απλή και προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους αναγνώστες που, διατηρώντας την ανωνυμία τους, αναζητούν απαντήσεις σε ζητήματα σεξουαλικής υγείας (επιλογή του χρόνου επίσκεψης, απεριόριστο χρόνο ενημέρωσης, διασύνδεση με ιστότοπους για περαιτέρω πληροφορίες και φυσικά πρόσβαση στην πλέον έγκυρη ακαδημαϊκή γνώση).


Πηγή: http://www.metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.