Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η... ζυγαριά «προδίδει» την ποιότητα του σπέρματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκωτσέζοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η υπογονιμότητα αντιμετωπίζεται με δίαιτα.

Το μυστικό για την αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας ίσως να κρύβεται, τελικά…στη δίαιτα. Αυτό, τουλάχιστον υποστηρίζουν Σκωτσέζοι ερευνητές, καθώς διαπίστωσαν ότι οι παχύσαρκοι άνδρες έχουν λιγότερα φυσιολογικά σπερματοζωάρια, ενώ παράγουν και λιγότερο σπέρμα.

Ερευνητές από το Κέντρο Γονιμότητας του Πανεπιστήμιου του Αμπερντίν μελέτησαν 2.037 άνδρες και αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι οι άνδρες με φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος, παρήγαγαν υψηλότερα επίπεδα φυσιολογικών σπερματοζωαρίων και περισσότερο σπέρμα, συγκριτικά με τους παχύσαρκους και υπέρβαρους άνδρες. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η σκωτσέζικη έρευνα είναι ότι οι άνδρες που προσπαθούν να γίνουν πατέρες θα πρέπει πρώτα να πετύχουν ένα ιδανικό σωματικό βάρος.

Γιατί, όμως, η παχυσαρκία στον άνδρα φτάνει να σχετίζεται με μείωση των ποσοστών γονιμότητας; Η εξήγηση φαίνεται να βρίσκεται στα διαφορετικά ορμονικά επίπεδα των παχύσαρκων ανδρών, στην υπερθέρμανση των όρχεων που προκαλείται από το περιττό λίπος στην συγκεκριμένη περιοχή, και φυσικά στον τρόπο ζωής συνολικά. Κακή ποιότητα ζωής, κακής ποιότητας σπέρμα…


Πηγή: https://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.