Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχίζονται τα «λουκέτα» στα θεραπευτήρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρίτο «θύμα» το παράρτημα της πολυκλινικής του ΙΚΑ.

Συνεχίζονται τα «λουκέτα» σε θεραπευτήρια, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων κλινικών και νοσοκομείων, με τρίτο «θύμα» να είναι το παράρτημα της πολυκλινικής και πρώην θεραπευτήριο του ΙΚΑ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, τα 250 άτομα που εργάζονταν αλλά και συγκεκριμένες μονάδες θα μεταφερθούν σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής με σκοπό την ενίσχυσή τους, με τους περισσότερους να στελεχώνουν το νέο οργανισμό του Ευαγγελισμού στον οποίο έχουν ενταχθεί το οφθαλμιατρείο και η πολυκλινική.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 1ης υγειονομικής περιφέρειας Αττικής, με την αναδιάταξη των κτιριακών υποδομών ενισχύονται τα νοσοκομεία της Αθήνας καλύπτοντας ανάγκες σε εξοπλισμό και προσωπικό ταυτόχρονα ενώ σημείωσε ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας με εξοικονόμηση τεράστιων οικονομικών πόρων που τους έχει ανάγκη - όπως είπε - το εθνικό σύστημα υγείας αυτή την στιγμή.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του τρίτου θεραπευτηρίου ΙΚΑ με 14 κρεβάτια, όπου εξυπηρετεί 47 νεφροπαθείς θα ενισχύσει την αντίστοιχη μονάδα του Ευαγγελισμού που διαθέτει αυτή την στιγμή 10 κλίνες.

Οι γιατροί και νοσηλευτές της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας μετακινούνται στην αντίστοιχη μονάδα του νοσοκομείου Γεννηματάς η οποία τίθεται πλέον σε λειτουργία καθώς μέχρι σήμερα ενώ είχε τον κατάλληλο εξοπλισμό δεν υπήρχε προσωπικό να την στελεχώσει.

Ταυτόχρονα, ο τεχνικό εξοπλισμός από το τρίτο θεραπευτήριο θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Οι εργαζόμενοι του τρίτου θεραπευτηρίου ΙΚΑ συγκεντρώθηκαν έξω από την πρώτη υγειονομική περιφέρεια Αττικής θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο του νοσοκομείου και την αγωνία τους για την διατήρηση της οργανικής τους θέσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με την κατάργηση του θεραπευτηρίου επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 249.600 ευρώ ετησίως από την διακοπή καταβολής μισθώματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.