Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Ξάνθη: Δεδικασμένο κατά της διαθεσιμότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεκτά κάνει το Μονομελές Πρωτοδικείο της Ξάνθης, τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει εργαζόμενοι που εμπίπτουν στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του XanthiPress.gr, η απόφαση που βγήκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης , κάνει δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τις 2 από τις 3 υποθέσεις που συζητήθηκαν στις 16 Ιανουαρίου και προδικάζει σε μεγάλο βαθμό την απόφαση επί της κύριας αγωγής των εργαζομένων αναστέλλοντας, ουσιαστικά, το μέτρο της διαθεσιμότητας. Έχει προηγηθεί, την προηγούμενη εβδομάδα η αντίστοιχη απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, εργαζομένων του Δήμου Χίου.

Πρόκειται για τις πρώτες δύο από τις τρεις αποφάσεις που αφορούν στην αίτηση δύο εργαζομένων της Περιφέρειας και δύο εργαζομένων του Δήμου Ξάνθης. Ακολουθεί η απόφαση για τους υπόλοιπους έντεκα του Δήμου Ξάνθης, η οποία δεν αναμένεται να έχει κάποια διαφοροποίηση.

Με βάση την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου ο Δήμος Ξάνθης και η Περιφέρεια, υποχρεώνονται να διατηρήσουν τους εργαζομένους στις θέσεις τους και με το μισθό που είχαν μέχρι την ημέρα που επρόκειτο να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Υπενθυμίζεται ότι η Ενιαία Αρχή Πληρωμών δεν καταβάλλει το 100% του μισθού τους, κάτι που θα απασχολήσει μια ξεχωριστή διοικητική διαδικασία προκειμένου να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.