Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Μάχη γονέων - Facebook

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλη και σκληρή μάχη έδωσαν οι απεγνωσμένοι γονείς ενός 15χρονου αγοριού που αυτοκτόνησε την περσινή χρονιά, με το Facebook ώστε να τους επιτραπεί η πρόσβαση στο προσωπικό προφίλ που διατηρούσε.

Οι γονείς του 15χρονου, ζήτησαν το άνοιγμα του λογαριασμού, ώστε να εξαντλήσουν και τις τελευταίες πιθανότητες στο να μπορέσουν να συλλέξουν στοιχεία για το τι ήταν εκείνο που έκανε το γιο τους να στραφεί στην αυτοκτονία.

Οι αρμόδιοι της συγκεκριμένης ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αντιστάθηκαν σθεναρά στο να γίνει δεκτό το αίτημά τους, το οποίο και πραγματοποιήθηκε τελικά μετά από ένα χρόνο από τον θάνατο του παιδιού τους, λόγω των όρων χρήσης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Όμως, εκείνοι, έχουν σκοπό να διαδώσουν τον αγώνα τους, ώστε να μην αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα και άλλοι γονείς. Μάλιστα, την Τετάρτη, το συγκεκριμένο ζήτημα θα τεθεί υπό ψήφιση στη Βιρτζίνια, ώστε να επιτρέπεται η πρόσβαση γονέων στους λογαριασμούς των χρηστών που έχουν πεθάνει.

Μάλιστα, υπολογίζεται πως στο Facebook υπάρχουν περίπου 30 εκατομμύρια προφίλ ανθρώπων που δεν είναι πια στη ζωή και τα οποία, κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να τα διαγράψει εφόσον δεν γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασης.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Σε αυτές τις τραγικές καταστάσεις το Facebook πάντα προσπαθεί να βοηθά του απελπισμένους γονείς. Όμως, επειδή ο νόμος δεν μας καλύπτει, αυτό θα μπορούσε να βάλει σε μεγάλους μπελάδες την εταιρεία. Ξέρουμε πως οι νομοθέτες, προσπαθούν να διορθώσουν αυτό το πρόβλημα σε τέτοιες μπερδεμένες καταστάσεις και τους ευχαριστούμε πολύ».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.