Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Φιλικό προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες το Ίδρυμα Ευγενίδου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ειδικές εγκαταστάσεις στη βιβλιοθήκη του.

Στην εγκατάσταση εξοπλισμού εξειδικευμένης τεχνολογίας προχώρησε το Ίδρυμα Ευγενίδου στο χώρο της βιβλιοθήκης του, προκειμένου να έχουν πρόσβαση τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι σταθμοί εργασίας στο χώρο της βιβλιοθήκης επιτρέπουν σε άτομα με περιορισμένη όραση ή περιορισμένη κινητικότητα (κυρίως στα άνω άκρα ή τετραπληγία), καθώς και στα άτομα με εντυποαναπηρία (π.χ. δυσλεξία), να έχουν πρόσβαση στις συλλογές της βιβλιοθήκης και στο διαδίκτυο. Το προσωπικό της βιβλιοθήκης παρακολούθησε ειδικό σεμινάριο για τη χρήση αυτών των σταθμών, σε συνεργασία με τον καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Κουρουπέτρογλου.

Μια πρώτη παρουσίαση των σταθμών εργασίας των ΑμεΑ διοργανώνει το Ίδρυμα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου (12.00-16.00.). Παράλληλα, για τη γνωριμία του κοινού με τις νέες υπηρεσίες που προσφέρονται στα ΑμεΑ, αλλά και για τη γενικότερη εξοικείωση με την κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, θα λειτουργήσει μία πρωτότυπη «Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη». Οι επισκέπτες, μαζί με τα συνήθη βιβλία, θα μπορούν να δανειστούν και «ανθρώπινα βιβλία».

Ο κατάλογος της «Ανθρώπινης Βιβλιοθήκης» θα αποτελείται από ανθρώπους με αναπηρία που θα επιτελούν τη λειτουργία ενός βιβλίου. Κατά τη διάρκεια της «ανάγνωσης», οι αναγνώστες θα μπορούν να θέσουν ερωτήματα, ώστε να αποκομίσουν τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την αναπηρία. Σκοπός της ανάγνωσης αυτών των «ζωντανών βιβλίων» είναι η καλύτερη κατανόηση της αναπηρίας και η άρση των πιθανών στερεοτύπων και των προκαταλήψεων. Κάθε «ανάγνωση» θα διαρκεί 30 λεπτά.

Για περισσότερες πληροφορίες, στα τηλέφωνα της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631 - 632 (Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-20:00, Σάββατο 08:30-15:30).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.