Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Βασικά βήματα για την προστασία της περιουσίας σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα θωρακίσετε το χώρο σας.

Συστήματα ασφαλείας. Ένας γρίφος για πολλούς από εμάς, όταν αισθανόμαστε ανυπεράσπιστοι στις διαθέσεις κάθε επίδοξου εισβολέα, ο οποίος απειλεί τόσο εμάς όσο και την περιουσία μας. Τι πρέπει να επιλέξω; Ποιον πρέπει να επιλέξω; Γιατί αυτή την πόρτα και όχι την άλλη; Πρέπει να δαπανήσω χρήματα για πόρτα ασφαλείας; Αν αλλάξω μόνο την κλειδαριά μπορώ να αισθάνομαι ασφαλής; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα έρχεται να απαντήσει το news.gr, με αφορμή την πρώτη έκθεση ασφάλειας και προστασίας, Safety Expo 2013.

Σε συνομιλία με έναν από τους ειδικούς στα συστήματα ασφαλείας, τον Ευάγγελο Τσιάνο, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Tsianos Security Systems», παρουσιάζουμε μερικές από τις απαντήσεις που πολλοί από εμάς θα ήθελαν να έχουν.

Όπως αναφέρει ο κύριος Τσιάνος, το μέλλον της κλειδαριάς είναι το αυτόματο κρυφό κλείδωμα. «Κάποτε, οι πόρτες ασφαλείας με το μεγάλο κλειδί ήταν ασφαλείς, σήμερα όμως παραβιάζονται», εξηγεί.

Σήμερα, εκτός από την κύρια κλειδαριά, μπορεί να προστεθεί και μία δεύτερη αυτόματη, η οποία κλειδώνει και ξεκλειδώνει με τη βοήθεια ενός χειριστηρίου. «Η πρόσθετη κλειδαριά τοποθετείται στις θωρακισμένες πόρτες και κοστίζει γύρω στα 350 ευρώ. Ακόμα και αν δεν έχουμε κλειδώσει με το κλειδί – ασφαλίζοντας την κύρια κλειδαριά - η πόρτα κλειδώνει αυτόματα. Το αυτόματο κλείδωμα προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους πόρτας», αναφέρει ο κύριος Τσιάνος.

Ένας ακόμα κανόνας, για να νιώθουμε περισσότερο ασφαλείς, λέει ότι δεν αρκεί μόνο να ασφαλίζουμε την πόρτα. Υπάρχουν πρόσθετα συστήματα – κλειδαριές, τα οποία τοποθετούνται στα παράθυρα. Οι κλειδαριές αυτές μπορούν να ασφαλίσουν τόσο το πατζούρι, όσο και το τζάμι, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση συναγερμού. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας GSM, υπάρχει στην πλακέτα του συναγερμού μία κάρτα sim με δικό της τηλεφωνικό αριθμό – όπως στα κινητά τηλέφωνα - και, όταν γίνει παραβίαση, μας ειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι μας. Ο συγκεκριμένος συναγερμός κοστίζει από 450 μέχρι 800 ευρώ.

Αν υποθέσουμε ότι η κύρια πηγή πρόσβασης ενός διαρρήκτη στο σπίτι μας είναι η κεντρική είσοδος μιας πολυκατοικίας, η θωράκισή της μπορεί να μας γλυτώσει από πολλά δεινά. «Δεν αλλάζει η λειτουργία της πόρτας. Απλά προστίθεται μία ακόμα αυτόματη κλειδαριά, ενώ το κλειδί της κύριας κλειδαριάς δίνει εντολή, όταν είμαστε από την εξωτερική πλευρά για να ξεκλειδώσει αυτόματα και η ηλεκτρονική. Το ίδιο συμβαίνει και όταν βρισκόμαστε στην εσωτερική πλευρά του κτιρίου, όπου γίνεται το ίδιο, όταν γυρίσουμε το πόμολο της πόρτας», σημειώνει ο κύριος Τσιάνος.

«Μία θωρακισμένη πόρτα μπορεί να μας εξασφαλίσει σε ποσοστό 99%. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να επισκεφθούμε κάποιον, ο οποίος έχει τεχνικές γνώσεις και τον εμπιστευόμαστε», επισημαίνει, «έχοντας κάνει εκτεταμένη έρευνα αγοράς».

Τα κλειδιά νέου τύπου δεν αντιγράφονται σε κλειδαρά

Ο κ. Τσιάνος υπενθυμίζει ότι τα κλειδιά νέου τύπου δεν αντιγράφονται. «Οι κλειδαριές νέου τύπου έχουν μοναδικούς κωδικούς. Διατίθενται περίπου 240.000.000 συνδυασμοί για κάθε μοντέλο κλειδαριάς και ο συνδυασμός σχετίζεται με μαθηματικές πιθανότητες. Αν πάω σε κλειδαρά, δεν μπορώ να αντιγράψω ένα κλειδί».

Για να μπορούμε να εξασφαλίσουμε αντίγραφο του κλειδιού, αρκεί να ζητήσουμε μία κάρτα αυστηρά προσωπική, την οποία στέλνει ο κλειδαράς στον αντιπρόσωπο και παραλαμβάνουμε το κλειδί σφραγισμένο κατευθείαν από τον αντιπρόσωπο.

Επίσης, υπάρχουν στην αγορά κλειδαριές με κάρτα, την οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί από το εργοστάσιο και όχι από τον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να απευθυνθεί στα κεντρικά της εταιρείας για να έρθει το κλειδί.

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, απλά ο σωστός επαγγελματίας

Όπως τονίζει ο Τσιάνος, δεν χρειάζεται να δώσουμε πολλά χρήματα για να αγοράσουμε μία πόρτα, αρκεί να απευθυνθούμε στο σωστό επαγγελματία. «Για να βάλουμε μία καλή πόρτα και μία κλειδαριά μπορεί να κοστίζει από 900 έως και 1.200 ευρώ. Ο,τιδήποτε πρόσθετο είναι υπερβολή», επισημαίνει.

«Στην ήδη υπάρχουσα πόρτα μπορούμε να αντικαταστήσουμε την παλιά κλειδαριά, διαθέτοντας από 120 έως και 550 ευρώ», αναφέρει.

Η μετατροπή κλειδαριάς από την παλιά στην καινούργια μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 550 ευρώ, εάν κάποιος θέλει να τοποθετήσει δύο κλειδαριές με δύο διαφορετικά κλειδιά και δύο διαφορετικά κλειδώματα. «Αν η μία κλειδαριά συνδέεται με το “μύλο” και 14 σημεία κλειδώματος, θα διαρρηχθεί πιο εύκολα, ενώ με την ύπαρξη και δεύτερης κλειδαριάς μοιράζονται τα σημεία κλειδώματος σε δύο κλειδαριές και διπλασιάζεται ο χρόνος, που θα χρειαζόταν κάποιος προσπαθώντας να παραβιάσει την πόρτα μας», καταλήγει.

Όλες οι απαντήσεις και οι λύσεις για το πώς να θωρακίσετε το σπίτι σας, στη Safety Expo 2013, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως και τις 10 Μαρτίου, στο Metropolitan Expo.



Το newsbeast.gr, χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης, έχει ανοίξει ειδικό φάκελο για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.