Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Πιστόριους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
«Πυροβολήθηκε πίσω από την πόρτα του μπάνιου»


Ο Όσκαρ Πιστόριους αναμένει να του αποδοθούν οι κατηγορίες για τον φόνο της μνηστής του Ρίιβα Στένκαμ, την στιγμή που Τύπος σε όλο τον κόσμο ασχολείται με την υπόθεση και φέρνει στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες.

Στην Νότια Αφρική το τραγικό αυτό περιστατικό έχει υποσκιάσει μέχρι και την πρώτη ημέρα της θητείας του νέου προέδρου της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα και την πρώτη του ομιλία η οποία –συνήθως- συνοδεύεται από την οριοθέτηση των στόχων για το νέο έτος.

Μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας αφιερώνει ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα, με μαρτυρίες γειτόνων, αλλά και αστυνομικών οι οποίοι επισκέφθηκαν το σπίτι του παραολυμπιονίκη μετά το τραγικό περιστατικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει η Στένκαμπ έχει πυροβοληθεί πίσω από την πόρτα του μπάνιου τέσσερις φορές! Μια στο κεφάλι, μία στο στήθος, μία στην κοιλιακή χώρα και μια στα χέρια.

Πρόκειται για μια πληροφορία η οποία προέρχεται από μαρτυρία ενός γείτονα που βρέθηκε στο σπίτι του Πιστόριους. Εκείνος υποστηρίζει ότι το πτώμα βρέθηκε στο μπάνιο.

Από τους γείτονες προέρχονται και οι άλλες πληροφορίες για το τι συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στο σπίτι του παραολυμπιονίκη.

Γείτονες υποστηρίζουν ότι η πρώτη κλήση στην αστυνομία έγινε από κάτοικο που μένει δίπλα στον Πιστόριους, περίπου δύο ώρες πριν τους πυροβολισμούς όταν άκουσε έντονο καβγά.

Γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα ακούστηκαν οι πυροβολισμοί από το σπίτι του Πιστόριους. Τότε και έγινε το δεύτερο τηλεφώνημα στην αστυνομία.

Τέλος, με νέες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας αναφέρθηκε -και πάλι- στις πληροφορίες που υπήρξαν τις πρώτες ώρες που είχε γίνει γνωστή η είδηση και έκαναν λόγο πως ο Πιστόριους υπέθεσε ότι ήταν διαρρήκτης και πυροβόλησε.

«Ήμασταν έκπληκτοι όταν ακούσαμε αυτές τις πληροφορίες. Αυτές, ποτέ δεν προήρθαν από εμάς», τόνισε.


--------------

Το όπλο του Πιστόριους


Στη φωτογραφία φαίνεται η σακούλα που κρατά αστυνομικός, όπου περιέχει το όπλο με το οποίο ο Όσκαρ Πιστόριους, σκότωσε την μνηστή του. Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο, με τον ανταποκριτή του Guardian, να μεταδίδει ότι "Ο Πιστόριους ενώπιων του δικαστή, ξεσπά σε κλάματα και κρύβει με τα δάκτυλά του τα μάτια του, ενώ κρατά σκυμμένο το κεφάλι του".


Πηγή: http://www.enikos.gr
--------------

Η μεταγωγή του Πιστόριους στα δικαστήρια


Ο Όσκαρ Πιστόριους βρίσκεται στο δικαστήριο για να κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία με τον παραολυμπονίκη σπρίντερ να καλύπτει το πρόσωπο του με ένα μπουφάν.

Ο Νοτιοαφρικανός σπρίντερ φορώντας κοστούμι, οδηγήθηκε από τις αστυνομικές Αρχές στο δικαστήριο της Πρετόρια με δεκάδες κάμερες να τον ακολουθούν. Ο δικαστής θα αποφασίσει εάν θα μείνει ελεύθερος με εγγύηση.





Πηγή: http://www.enikos.gr
--------------


Πιστόριους: Κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης


Για φόνο εκ προμελέτης κατηγορεί η εισαγγελική αρχή τον Όσκαρ Πιστόριους.

Αυτή την ώρα απαγγέλλονται κατηγορίες στον Νοτιοαφρικανό, με τον δικαστή να εγκρίνει το αίτημα της υπεράσπισης για αναβολή της ακρόασης την προσεχή Τρίτη.

Μέχρι τότε, ο Πιστόριους θα κρατηθεί στο αστυνομικό τμήμα στο Μπρούκλιν της Πρετόρια, καθώς δεν φαίνεται να γίνεται δεκτή η αίτηση να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.


--------------

«Παρανοϊκός» ο Πιστόριους


Ως παρανοϊκό πρόσωπο του οποίου η αγάπη για τα όπλα μετατράπηκε σε εμμονή χαρακτηρίζει ο νοτιοαφρικανικός Τύπος τον Όσκαρ Πιστόριους.

Ο θρύλος του παγκόσμιου παραολυμπισμού αν και διέμενε σε μια πολυτελή έπαυλη σε ένα πολύ καλά φυλασσόμενο συγκρότημα κατοικιών στην Πρετόρια που το 2009 χαρακτηρίστηκε ως «το πιο ασφαλές μέρος της Νότιας Αφρικής», ήταν συνεχώς οπλισμένος.

«Το να μαθαίνουμε ότι ο Πιστόριους κατηγορείται για δολοφονία είναι σαν να πληροφορούμεθα ότι ο αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου συνελήφθη επειδή έβαλε χέρι στο ταμείο. Είμαστε κατάπληκτοι. Δυσκολευόμαστε ακόμα να το πιστέψουμε», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «The Times».

«Οι άνδρες τον θαύμαζαν, οι γυναίκες τον λάτρευαν, τα παιδιά με αναπηρίες εμπνέονταν από αυτόν. Ήταν ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση», προσθέτει η εφημερίδα.

Ωστόσο, η εφημερίδα σπεύδει να προσθέσει ότι ο «Blade Runner», ο οποίος έκανε «συλλογή» από νεαρές καλλονές με τις οποίες συχνά καυγάδιζε, είχε ένα ταμπεραμέντο μάλλον διαταραγμένο και παρανοϊκό, ενώ αγαπούσε πολύ τα πυροβόλα όπλα.

Κάποτε είχε κάνει μάθημα σκοποβολής σε έναν δημοσιογράφο της εφημερίδας New York Times, ενώ ένας δημοσιογράφος της βρετανικής Daily Mail που είχε πάει στο σπίτι του για να τού πάρει συνέντευξη εξεπλάγη όταν είδε «μπαστούνια του κρίκετ και του μπέιζ μπολ πίσω από την πόρτα, ένα πιστόλι δίπλα στο κρεβάτι του και ένα αυτόματο όπλο σε ένα παράθυρο».

Η εφημερίδα Citizen έχει τον τίτλο «Blade Gunner», αναφορά στο προσωνύμιο «Blade Runner» που έχει αποδοθεί στον Πιστόριους για τις λάμες που φοράει ως προσθετικά μέλη.

Η Daily Sun κάνει ένα λογοπαίγνιο για την μοιραία εκείνη Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τον τίτλο «Bloody Valentine».




--------------

Το κλάμα του Πιστόριους




Ξέσπασε σε κλάματα και κατέρρευσε ενώπιον του δικαστηρίου, ο Όσκαρ Πιστόριους, ακούγοντας ότι κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 30χρονης συντρόφου του Reeva Steenkamp.
Αν και ο Πιστόριους επικαλέστηκε πως η έκπληξη που ήθελε η ίδια να του κάνει, μετατράπηκε σε τραγωδία, καθώς την πέρασε για διαρρήκτη, οι δικαστές τον θεώρησαν επισήμως κατηγορούμενο για την ανθρωποκτονία και απέκλεισαν την περίπτωση ατυχήματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
--------------

Αρνείται τον φόνο ο Πιστόριους



Ο Όσκαρ Πιστόριους αρνείται «όσο πιο έντονα γίνεται» την κατηγορία για το φόνο της φίλης του Ρέεβα Στέενκαμπ, που απαγγέλθηκε επισήμως σήμερα εναντίον του, αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν η οικογένειά του και ο πράκτορας του.

«Ο Όσκαρ Πιστόριους εμφανίσθηκε στη δικαιοσύνη σήμερα το πρωί εδώ στην Πρετόρια και του απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες για το φόνο της Ρέεβα Στέενκαμπ. Αυτός ο υποτιθέμενος φόνος αμφισβητείται όσο πιο έντονα γίνεται", γράφουν στην ανακοίνωσή τους.

«Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον αθλητή ζήτησαν να αναβληθεί ως την Τρίτη η διαδικασία της αίτησης αποφυλάκισης με εγγύηση ώστε να έχουν το χρόνο να διεξαγάγουν τη δική τους έρευνα σχετικά με τις συνθήκες της τραγωδίας», υπογραμμίζουν.

Ο Πιστόριους «κατέστησε σαφές ότι θα ήθελε να στείλει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Ρέεβα. . . οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας σήμερα θα πρέπει να είναι για την Ρέεβα και την οικογένειά της -- ανεξάρτητα από τις συνθήκες αυτής της τρομερής, τρομερής τραγωδίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σταρ στη χώρα του, ο 26χρονος Πιστόριους κατηγορείται για το φόνο της Ρέεβα Στέενκαμπ, ενός 29χρονου μοντέλου, με το οποίο διατηρούσε σχέση από τον περασμένο Νοέμβριο. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή με τέσσερις σφαίρες στο σπίτι του διάσημου αθλητή χθες το πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου.

Η εισαγγελία θέλει να κατηγορηθεί ο Πιστόριους για «φόνο εκ προμελέτης».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.