Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Στη Θεσσαλονίκη το 16ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα οργανωθεί πρόγραμμα για άτομα με άνοια
.
«Η οργάνωση ενός αθλητικού προγράμματος για ασθενείς με άνοια αποτελεί σημαντικότατη δουλειά από πλευράς γυμναστή. Σε αυτή την προσπάθεια θέλει την συνεργασία και την βοήθεια των οικείων του». Αυτή την θέση εκφράζει ο πρόεδρος των γυμναστών Βορείου Ελλάδας, Θανάσης Παπαγεωργίου που το τελευταίο χρονικό διάστημα δουλεύει πυρετωδώς για τη διεξαγωγή του 16ου διεθνούς συνεδρίου φυσικής αγωγής και αθλητισμού που θα φιλοξενηθεί από 12 έως 14 Απριλίου στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με την προπόνηση των ατόμων με άνοια (αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα του συνεδρίου), θα υπάρξει και πλούσια θεματολογία που έχει σχέση με τη θεραπευτική άσκηση στο νερό.

«Οι γυμναστές πρέπει να έχουν γνώση, υπευθυνότητα και υπομονή όταν ασχολούνται με αυτή τη μερίδα ατόμων. Τα άτομα αυτά τυγχάνουν να έχουν μια ιδιαιτερότητα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλειστούν από τον αθλητισμό που είναι δικαίωμα για τον καθένα», αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου που συνεχίζει αναφερόμενος στην προετοιμασία του συνεδρίου.

«Το συγκεκριμένο είναι από τα πιο σημαντικά συνέδρια.Κλείσαμε αισίως τα 16 χρόνια και η εμπειρία μας είναι μεγάλη. Θα έρθουν εισηγητές και θα αναλύσουν διεξοδικά αυτή την πτυχή του αθλητισμού. Παράλληλα θα υπάρξουν πολλές άλλες ενότητες που αξίζει κάποιος του χώρου να τις παρακολουθήσει. Οι εκατοντάδες γυμναστές που μετάσχουν στο τέλος θα βγουν πιο ενημερωμένοι και σοφότεροι», ολοκλήρωσε ο κ. Παπαγεωργίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.