Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Δέσμευση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15.02.2013

Σε διαδήλωση ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και μέλη των οικογενειών τους στη Βουλή εξελίχθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας που είχε προγραμματιστεί από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΣΑμεΑ στο υπουργείο Οικονομικών. Αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη έγινε δεκτή από τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, ο οποίος όμως ζήτησε περαιτέρω πίστωση χρόνου ενώ οι απαντήσεις του στα αιτήματα της ΕΣΑμεΑ κρίθηκαν μη ικανοποιητικές.

Κάτω από την πίεση της κρίσης που ισοπεδώνει το βιοτικό επίπεδο της αναπηρικής οικογένειας, οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν προς τη Βουλή όπου η αντιπροσωπεία των ατόμων με αναπηρία έγινε δεκτή από τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Μπούρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μπούρας δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά με την ηγεσία της ΕΣΑμεΑ, όπως επίσης δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει να συντονίσει τα αρμόδια υπουργεία γύρω από τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος. Η ΕΣΑμεΑ αναμένει με ενδιαφέρον, αν αυτή τη φορά τουλάχιστον τηρηθούν οι δεσμεύσεις. Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης δήλωσε ότι «Για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού και των αρχηγών των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Από τον πρωθυπουργό, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη ζητάμε να αντιληφθούν τις ευθύνες τους, απαιτούμε να ακουστούν τα αιτήματά μας και να μην πληρώσουν τα άτομα με αναπηρία μια κρίση για την οποία δεν ευθύνονται. Θα συνεχίσουμε να το λέμε σε όλους τους τόνους, εμείς, τα άτομα με αναπηρία, δεν προσφερόμαστε για κοινωνική ευθανασία!» .Ο κ. Βαρδακαστάνης ανακοίνωσε ακόμη ότι στις 26 Φεβρουαρίου η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών πραγματοποιεί παν - τυφλική κινητοποίηση στην Αθήνα, ενώ και η ΕΣΑμεΑ προγραμματίζει πανελλήνια παν αναπηρική κινητοποίηση για τον Μάρτιο.

Η Συνομοσπονδία ζητά την προστασία των συνταξιούχων και εργαζομένων που είναι οι ίδιοι άτομα με αναπηρία ή είναι γονείς/κηδεμόνες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία από τις πρόσφατες επώδυνες μειώσεις των συντάξεων και μισθών.

Τέλος, η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια να διατάξει έρευνα για την αναίτια βίαιη συμπεριφορά που επέδειξε η αστυνομία για μία ακόμη φορά.

Φωτογραφικό υλικό στο προφίλ της ΕΣΑμεΑ στο facebook Esamea Ncdp.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)



Πηγή: http://www.esaea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.