Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Εθελοντική βοήθεια σε μαθητές άπορων οικογενειών στην Αλεξανδρούπολη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού Εργαστηρίου Μελέτης.

Βοήθεια για τα μαθήματα τους παρέχουν εθελοντές φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης σε 25 παιδάκια δημοτικού από άπορες οικογένειες, στο πλαίσιο του Κοινωνικού Εργαστηρίου Μελέτης, που υλοποιούν το Τμήμα και ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Το Κοινωνικό Εργαστήρι Μελέτης λειτουργεί από τον Οκτώβριο, στη δημοτική βιβλιοθήκη και έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες του 70 φοιτητές, ενώ 20 συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί παίζουν συντονιστικό ρόλο. Οι οικογένειες που επωφελούνται έχουν επιλεγεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του δήμου Αλεξανδρούπολης «Πολυκοινωνικό» Αντώνης Βαμβακερός και ο καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος, Αθανάσιος έδωσαν συνέντευξη Τύπου για να ενημερωθούν για τη δράση όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες και για να ευχαριστήσουν τους εθελοντές για την προσφορά τους. Παράλληλα, το «Πολυκοινωνικό» μερίμνησε ώστε 60 παιδιά του δήμου Αλεξανδρούπολης να φοιτήσουν δωρεάν σε 14 φροντιστήρια της πόλης. Όπως επισήμανε ο κ. Βαμβακερός, με αυτό τον τρόπο δεν ξεχωρίζουν τα παιδιά άπορων οικογενειών από τα υπόλοιπα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.