Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δεν καταβλήθηκαν τα προνοιακά επιδόματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υποβάλλουν τους ανάπηρους σε γυμνάσια με τρομακτική συνέπεια.

Παρά τις υποσχέσεις η τακτική αναβολής πληρωμών καλά κρατεί, ενώ οι λίστες αναμονής στα ΚΕΠ μακραίνουν.


Στον αέρα είναι η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους ανάπηρους για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2012, καθώς τα ποσά αφορούν την προηγούμενη χρονιά και δεν μπορούν να καταβληθούν και χρειάζεται να γίνει σχετική τροπολογία του προϋπολογισμού που θα περάσει από τη Βουλή! Αυτό κατάγγειλε χθες ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Καβάλας Μάκης Κρεμύδας. Στο μεταξύ αυξάνει ο αριθμός των ατόμων στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, φτάνοντας στην Καβάλα τους 3.500 και παρά τις υποσχέσεις ότι δεν θα τους κόβονταν οι συντάξεις και τα επιδόματα, τίποτα δεν έχει γίνει.

Είχε ανακοινωθεί επίσημα – σημείωσε ο κ. Κρεμύδας – ότι τα προνοιακά επιδόματα του Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου θα καταβληθούν κανονικά στις 15 Ιανουαρίου. Ωστόσο στη συνέχεια ενημερώθηκαν πως αφορούν χρήματα του 2012, έχει κλείσει ο ισολογισμός του 2012 και πρέπει να μπουν στον προϋπολογισμό του 2013. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή σχετική τροπολογία. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει ακόμα.

«Και πέρσι πάλι το ίδιο είχε συμβεί και καθυστέρησαν αρκετά να καταβάλλουν τα επιδόματα», σημείωσε ο κ. Κρεμύδας και συνέχισε λέγοντας πως «οι διευθύνσεις πρόνοιας έχουν στείλει όλα τα έγγραφα. Ακόμα δεν τους έχουν ενημερώσει σχετικά. Με βάση τη διαδικασία που υπάρχει, όταν πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δήμων, χρειάζονται διαδικασίες τουλάχιστον 10 ημερών για να φτάσουν στους δικαιούχους. Ακόμα δηλαδή και αν πιστωθούν σήμερα, μετά τις 5 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν και βλέπουμε».

Όταν επισκέφθηκε την Καβάλα ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είχε υποσχεθεί, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου, πως άμεσα θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να μην κόβονται οι συντάξεις και τα επιδόματα, για όσους δικαιούχους με υπαιτιότητα των ΚΕΠΑ, καθυστερούν να περάσουν επιτροπές και να πάρουν πιστοποίηση αναπηρίας. Επίσης, είχε ανακοινώσει πως εκπαιδεύονται 450 γιατροί για να γίνουν πιο πολλές επιτροπές και να μειωθούν οι λίστες αναμονής. Πρόσφατα ανακοινώθηκε επίσημα πως στο πρώτο εξάμηνο του 2013 θα λυθεί το πρόβλημα με τις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ.

Παρά τις υποσχέσεις οι συντάξεις και τα επιδόματα κόβονται και οι λίστες αναμονής για ΚΕΠΑ μακραίνουν. Κοντά στους 90.000 είναι σε αναμονή σε πανελλαδικό επίπεδο. Στους 3.000 ανέρχονται στην Καβάλα αυτοί που περιμένουν να περάσουν επιτροπή ΚΕΠΑ και σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και άλλοι 500 που περιμένουν για να περάσουν από δευτεροβάθμια επιτροπή. Όπως τόνισε ο κ. Κρεμύδας έχει βγει το πρόγραμμα επιτροπών μέχρι τον Φεβρουάριο και δεν υπάρχει καμιά αλλαγή, συνεχίζουν με τους ίδιους αργούς ρυθμούς. «Για άλλη μια φορά αποδεικνύονται αναξιόπιστοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.



Πηγή: http://www.evdomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.