Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Έβρος: Ξεπερνούν τις τρεις χιλιάδες στην λίστα αναμονής τα ΑΜΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεπερνούν τις τρεις χιλιάδες τα άτομα που βρίσκονται στην λίστα αναμονής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στον Έβρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Έβρου.

Η αναμονή σε πολλές περιπτώσεις φτάνει και τους 12 μήνες, με αποτέλεσμα να διακόπτεται και η καταβολή του αναπηρικού επιδόματος ή σύνταξης. «Πολλά άτομα με αναπηρίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και καλούνται φίλοι και συγγενείς να συνδράμουν» είπε στην Ε.ΡΑ. ο επίτιμός πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Τοπτσής, προσθέτοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και τα ποσοστά αναπηρίας που αποδίδονται από τις ιατρικές επιτροπές, είναι πλέον «φειδωλά».

Ο κ. Τοπτσής εκτίμησε ότι αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο «της ανακάλυψης των μαϊμού αναπήρων», όπως είπε, διευκρινίζοντας όμως ότι σε αυτήν την διαδικασία δεν θα πρέπει να «την πληρώσουν» και όλα τα υπόλοιπα ΑμεΑ. Επίσης σημείωσε ότι ήδη σε πολλούς που λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη εφ’ όρου ζωής, έχουν ειδοποιηθεί να καταθέσουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους και να περάσουν από ιατρική επιτροπή.


Πηγή: http://magoulaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.