Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ο πρώτος άντρας στο Ηνωμένο Βασίλειο που απέκτησε... βιονικό χέρι!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το χαμόγελο επέστρεψε στα χείλη ενός 58χρονου άντρα που πριν από τέσσερα χρόνια έχασε το χέρι του σε ατύχημα και τώρα χάρη στην επιστήμη απέκτησε... βιονικό χέρι.

Ο Chris Taylor πριν από μερικά χρόνια είχε ένα σοβαρό ατύχημα με το jet-ski που τον έκανε να χάσει το δεξί του χέρι. Για πολύ καιρό ο ίδιος προσπαθούσε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να αποδεχτεί τη δυσλειτουργία του σώματός του. Ως μηχανικός, ο ίδιος έπρεπε να ανεβαίνει σκάλες και να κάνει αρκετή χειρωνακτική εργασία, κάτι που δεν ήταν εφικτό μετά το ατύχημά του.




Ωστόσο, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, ο Chris φαίνεται πως βρήκε τον τρόπο για να μην τελειώσει τόσο άδοξα η καριέρα του και να επιστρέψει στην παλιά του ζωή. Ο 58χρονος είναι ο πρώτος άνθρωπος που υποβλήθηκε σε μια πολύ λεπτή επέμβαση και έβαλε βιονικό χέρι. Πρόκειται για ένα πρόσθετο μέλος, το οποίο του δίνει τη δυνατότητα με ηλεκτρονικούς αισθητήρες να μπορεί να κουνήσει και τα πέντε δάχτυλά του.



Το γνωστό και ως “Michaelangelo Hand”, αποτελεί ένα μοναδικό είδος προσθετικής μέλους, που αντιλαμβάνεται την κίνηση στους μυς του χεριού και με τη βοήθεια ηλεκτροδίων μπορεί και κουνά αντίστοιχα τα δάχτυλα.



Η συγκεκριμένη συσκευή αξίζει περίπου 47,000 λίρες, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο για τον Chris.



Δείτε το σχετικό βίντεο που βρήκαμε και δεν περιείχε το άρθρο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.