Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Κρήτη: Φάρμακα για ανασφάλιστους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την φαρμακευτική κάλυψη των ανέργων και ανασφάλιστων Κρητικών προχωρά η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης δεδομένης της μεγάλης ανάγκης του πληθυσμού. Με κεντρικό μήνυμα "Δεν πετάμε κανένα φαρμακευτικό σκεύασμα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο συνάνθρωπο, που έχει ανάγκη το φάρμακο", η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης από την Πέμπτη και καθημερινά ,κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (8.00 -14.30) θα ξεκινήσει να συλλέγει φαρμακευτικά σκευάσματα και αναλώσιμο υλικό, στα γραφεία της, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης στο Ηράκλειο, στην Οδό Σμύρνης 26.

Οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να προσκομίζουν όσα φάρμακα έχουν αγοράσει ή διαθέτουν στο σπίτι τους, τα οποία δεν έχουν λήξει και δεν τους χρειάζονται, καθώς και παραφαρμακευτικό υλικό όπως γάντια, γάζες, λευκοπλάστ, επιδέσμους, σύριγγες, οινόπνευμα και άλλα αναλώσιμα υλικά.
Τα φάρμακα και τα αναλώσιμα που θα συγκεντρώνονται στο ισόγειο της υπηρεσίας σε κουτιά και θα μεταφέρονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την κάλυψη των αναγκών και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών.

Ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, με αφορμή την ως άνω δράση προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια αυτή και να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται και το έχουν ανάγκη.

Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε φάρμακα και αναλώσιμο υλικό, να γίνουμε αρωγοί σε συνανθρώπους μας, που λόγω των συγκυριών και της έντασης της κρίσης έχουν μείνει άνεργοι και ανασφάλιστοι, δηλώνουν απελπισμένοι και αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακα τους. Καλούμαστε όλοι να συνεισφέρουμε καθοριστικά, προσφέροντας φάρμακα που σε εμάς είναι άχρηστα, σε κάποιους άλλους όμως συνανθρώπους μας είναι πολύτιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.