Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Κρητικό μπλόκο στους τραπεζικούς πλειστηριασμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αναφέρει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

«Μπλόκο» και με τη βούλα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή στην τακτική που ακολουθούν τραπεζικά ιδρύματα στους πλειστηριασμούς τραπεζών.

Μετά τις αντιδράσεις από το Ρέθυμνο και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας επιχειρηματιών που σταμάτησαν πλειστηριασμούς ακινήτων επιχειρηματιών, η ΓΓ Καταναλωτή ενημερώνει με έγγραφό της, σε απάντηση επιστολής του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου ότι η προθεσμία αναστολής των πλειστηριασμών για χρέη που δεν υπερβαίνουν τις 200 χιλιάδες ευρώ παρατείνεται ως 31 Δεκεμβρίου 2013.

Πρόκειται για ένα θέμα που «καίει» πολλούς επιχειρηματίες στην Κρήτη και κάποιες τράπεζες αγνοούσαν επιδεικτικά τη συγκεκριμένη απόφαση. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, ήρθαν στο προσκήνιο καταγγελίες που ανέφεραν ότι τα προς πλειστηριασμό ακίνητα, τα αποκτούσαν οι ίδιες οι τράπεζες σε εξευτελιστικές τιμές.

Αναλυτικά, η απάντηση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή
«Σε απάντηση στην εν θέματι επιστολή σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ήδη με το άρθρο 5 της από 18-12-2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α' 246) ορίστηκε ότι η προθεσμία της αναστολής των πλειστηριασμών, οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000,00) ευρώ, από πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες παροχής πιστώσεων, καθώς και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών, παρατείνεται έως 31-12-2013.

Περαιτέρω, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επιστολή σας και να σας ενημερώσουμε ότι η Υπηρεσία μας συγκεντρώνει και επεξεργάζεται το σύνολο των προτάσεων όλων των ενδιαφερομένων φορέων σχετικά με το θέμα της υπερχρέωσης. Όσες εξ αυτών κρίνονται απαραίτητες ενδέχεται να συμπεριληφθούν σε νεότερη νομοθετική ρύθμιση ή σχετική τροπολογία, εφόσον ληφθεί απόφαση, για τροποποίηση του Ν.3869/2010 «Για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων».


Πηγή: http://prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.