Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ήρθε η ώρα για το «φάρμακο» σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ηλεκτρονικό κουτί σας ειδοποιεί με γραπτά μηνύματα.

Ένα ηλεκτρονικό κουτί, με LED φωτεινές ειδοποιήσεις και τη δυνατότητα αποστολής ειδοποιήσεων σε κινητές συσκευές, παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το όνομα του νέο gadget είναι MedFolio και είναι η ιδανική λύση για όσους έχουν προβλήματα μνήμης, στοχεύοντας εμφανώς να βοηθήσει τους πιο ηλικιωμένους να λαμβάνουν σωστά την καθημερινή τους φαρμακευτική αγωγή.

Το MedFolio διαθέτει διαφορετικά κουτιά – θήκες για τα φάρμακα, για όλες τις ώρες και τις ημέρες της εβδομάδας. Κάθε φορά που θα πρέπει να πάρετε κάποια από αυτά τα φάρμακα, το σύστημα το αναγνωρίζει και φωτίζει το αντίστοιχο κουτί, μέχρι να αφαιρεθούν τα χάπια από το εσωτερικό του. Ακόμα το MedFolio μπορεί να στείλει ενημέρωση στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ή σε άλλες υπηρεσίες μηνυμάτων.

Επιπλέον, στο εσωτερικό του καλύμματος του, έχει έναν κατάλογο με 28 διαφορετικά είδη φαρμάκων, ώστε να μπορεί ο κάθε ένας να αναγνωρίσει εμφανισιακά το σωστό χάπι, αφού πλέον δε θα βρίσκονται στην συσκευασία τους, καθώς επίσης και να αποτρέψει πιθανή λήψη υπερβολικής δόσης, αφού ενημερώνει για το τι μπορεί να συμβεί σε αυτήν την περίπτωση.

Αργότερα μέσα στη χρονιά, το MedFolio σκοπεύει να δημιουργήσει και μία ακόμα πιο εξελιγμένη έκδοση, που θα χρησιμοποιεί το WiFi δίκτυο του σπιτιού ώστε να μοιράζεται να δεδομένα με όποια συσκευή είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο. Αυτό θα επιτρέψει και στους ίδιους τους ασθενείς αλλά και σε συγγενείς να παρακολουθούν αν η φαρμακευτική αγωγή γίνεται όπως θα έπρεπε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.