Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Απολογισμός της πρωτοβουλίας «Νοιάζομαι-Μοιράζομαι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκεντρώθηκαν πάνω από 50 τόνοι τροφίμων.

Περισσότεροι από 50 τόνοι τροφίμων και 1.300 κυβικά μέτρα από ρουχισμό και παιχνίδια συγκεντρώθηκαν κατά την πρωτοβουλία «Νοιάζομαι- Μοιράζομαι» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του δήμου Αθηναίων με το Mega Channel, στην πλατεία Συντάγματος στις 23 Δεκεμβρίου.

Σήμερα, σε ειδική εκδήλωση, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης παρουσίασε τον απολογισμό της πρωτοβουλίας. Όπως επισημάνθηκε συγκεντρώθηκαν σχεδόν 25.000 σακούλες, για την αποθήκευση των οποίων χρειάστηκε να ανοίξουν τρεις επιπλέον χώροι. Κι όλα αυτά, σε περίπου 180 διαδοχικές φορτώσεις φορτηγών 3 τόνων.

Η διάθεση τροφίμων ξεκίνησε και οι πρώτες προσφορές πιάνουν τόπο. Ήδη τα μισά προϊόντα, περίπου 25 τόνοι τροφίμων, έχουν φτάσει σε 2.300 οικογένειες, μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Έχει αρχίσει και η διανομή ρουχισμού και παιχνιδιών. Πρώτη προτεραιότητα ήταν να καλυφθούν οι ανάγκες για την προστασία των αστέγων, από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας.

Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας του δήμου Αθηναίων, άρχισε ήδη να λειτουργεί ως ομπρέλα αλληλεγγύης, μεταξύ δήμων, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων. Σε 32 δήμους, σε όλη τη χώρα, έχουν φτάσει περισσότερες από 13.000 σακούλες με παιχνίδια και είδη ρουχισμού και 25 τόνοι τροφίμων βρίσκονται στις αποθήκες του δήμου, εν όψει των νέων διανομών. Ενώ περίπου 700 κυβικά μέτρα με ρούχα και παιχνίδια, προορίζονται για τους δικαιούχους τους.

«Η 23η Δεκεμβρίου ήταν μόνο η αρχή. Ανοίξατε- ανοίξαμε έναν δρόμο, ο οποίος δεν μπορεί παρά να έχει συνέχεια. Νοιάζομαι- μοιράζομαι, αλλά και δεν συμβιβάζομαι και συνεχίζω» τόνισε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο κ. Καμίνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.