Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Νέα μέθοδος πρόληψης του καρκίνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπέρυθρη κάμερα φωτογραφίζει τον οισοφάγο από μέσα.

Μία νέα μέθοδο εξέτασης του οισοφάγου, που θα βοηθήσει τα μέγιστα, στην πρόληψη προ καρκινικών ασθενειών, όπως η νόσος του Μπάρετ, ανακαλύφθηκε από ερευνητές του Κέντρου Φωτοϊατρικής, Γουέλμαν του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης. Επικεφαλής της έρευνας είναι ο καθηγητής παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, Γκάρι Τίρνεϊ. Η παρουσίαση την νέας μεθόδου έγινε στο ιατρικό περιοδικό “Nature Medicine”.

Πρόκειται ουσιαστικά, για μία κάψουλα με μέγεθος όσο ένα χάπι, που έχει ενσωματωμένη μία κάμερα υπέρυθρων ακτίνων και έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει εικόνες από το εσωτερικό του οισοφάγου. Η κάψουλα είναι συνδεδεμένη με ένα μικροσκοπικό σύρμα, ενώ στο εσωτερικό της υπάρχει ένα λέιζερ που εκπέμπει υπέρυθρες ακτίνες, που αντανακλώνται στην εσωτερική επιφάνεια του οισοφάγου.

Οι ακτίνες αυτές, επιστρέφουν σε ειδικούς αισθητήρες που αποκωδικοποιούν το σήμα και καθιστούν δυνατή την απεικόνιση πιθανών προβλημάτων του οισοφάγου. Οι εικόνες που λαμβάνονται είναι τρισδιάστατες και πολύ πιο λεπτομερείς από τις αντίστοιχες μίας ενδοσκόπησης, με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις να είναι περιττή η λήψη δείγματος για βιοψία.

Μετά το τέλος της εξέτασης, η μικρο κάψουλα καταλήγει στην είσοδο του στομάχου όπως ακριβώς και η τροφή και με τη βοήθεια του μικροσκοπικού σύρματος, οι γιατροί έχουν την δυνατότητα να την ανασύρουν έξω από τον οισοφάγο του ασθενούς.

Η νέα μέθοδος είναι φθηνότερη, πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική από την κλασσική ενδοσκόπηση, σύμφωνα με τον Τιρνεϊ και δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση ούτε ειδικό εξοπλισμό. Η πρόληψη και στη συνέχεια, η αντιμετώπιση των διάφορων προ καρκινικών παθήσεων θα είναι σίγουρα πιο αποτελεσματική, όπως δηλώνει ο καθηγητής και θα βοηθήσει πολλούς ασθενείς αλλά και γιατρούς.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.