Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Δασκάλες και καθαρίστριες πληρώνουν για 15 μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι γονείς τους δε μπορούν να πληρώσουν για το μεσημεριανό φαγητό τους.

Τέσσερις δασκάλες, οι καθαρίστριες και ο διευθυντής του σχολικού συγκροτήματος της κωμόπολης Άντρο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, στην Ιταλία, αποφάσισαν να συνεισφέρουν «από την τσέπη τους» τα χρήματα για να μπορούν να συνεχίσουν να τρώνε στο εστιατόριο του σχολείου δεκαπέντε μαθητές οι γονείς των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Πρόσφατα, ο δήμαρχος της κωμόπολης Όσκαρ Λαντσίνι, στέλεχος της Λέγκας του Βορρά, είχε δηλώσει ότι «τα παιδιά οι γονείς των οποίων δεν καταβάλλουν κάθε μήνα τα προβλεπόμενα τριάντα ευρώ για το μεσημεριανό φαγητό, δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να τρώνε με τους συμμαθητές τους».

Πέρυσι το κόστος είχε καλυφθεί από το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, από την εθελοντική καθολική οργάνωση Caritas και έναν τοπικό επιχειρηματία ο οποίος και είχε λάβει τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Φέτος όμως το πρόβλημα παρουσιάστηκε εκ νέου και ο δήμαρχος δεν θέλησε να «κάνει πίσω». Η πρωτοβουλία στην οποία προχώρησαν οι δασκάλες και οι καθαρίστριες θα συνεχισθεί ως τον Ιούνιο.

Οι δεκαπέντε μαθητές στην πλειονότητά τους είναι παιδιά οικογενειών αλλοδαπών που έχασαν την δουλειά τους λόγω της οικονομικής κρίσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.