Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Παραχώρησε το εφάπαξ για μειωμένη ποινή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρώην Υπάλληλος του ΤΕΒΕ που «καρπωνόταν» για 13 χρόνια την σύνταξη ανύπαρκτης χήρας , κατάφερε τη μείωση της ποινής φυλάκισης που της είχε επιβληθεί από 11, σε 6 χρόνια.

Την απόφαση αυτή, πήρε το 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Η συγκεκριμένη γυναίκα, που έχει τεθεί σε αργία, είχε καταφέρει το χρονικό διάστημα από το 1995 ως το 2008 να «καρπώνεται» για λογαριασμό ατόμου που δεν υπήρχε, διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, χρησιμοποιώντας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εξουσιοδοτήσεις που είχε κατασκευάσει μόνη της ή γνήσια έγγραφα που είχε νοθεύσει .

Συνολικά το ποσό που κατηγορείτο ότι είχε ζημιώσει το Δημόσιο ανέρχεται σε 48.556,44 ευρώ και πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη , αφού κρίθηκε ένοχη για ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων , πλαστογραφία με χρήση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. Παράλληλα , στον πρώτο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο της είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η ποινή της πάντως είναι εξαγοράσιμη, προς 5 ευρώ την ημέρα, γεγονός που σημαίνει ότι για να μην πάει φυλακή θα πρέπει να καταβάλει περίπου το ποσό των 22.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.