Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κανονικά οι εξετάσεις στις αστυνομικές σχολές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τροπολογία αναφορικά με το πρόβλημα της μη εισαγωγής ιδιωτών υποψηφίων σπουδαστών στις αστυνομικές σχολές, έκανε δεκτή ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Τη συγκεκριμένη τροπολογία, την κατέθεσε ο Βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτριος Κυριαζίδης και την στήριξαν άλλοι 34 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην τροπολογία «Κατά το σχολικό έτος 2012-2013 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016». Με την εν λόγω νομοθετική ρύθμιση επιλύεται δια νόμου το πρόβλημα που προκάλεσε η ένεκα των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας έκδοση της υπ’ αριθμ. ΕΜ/2/125/2012 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, δυνάμει της οποίας δεν θα εισάγονταν για δύο συνεχόμενες ακαδημαϊκές περιόδους ιδιώτες και ως εκ τούτου οι υποψήφιοι μαθητές της Γ’ Λυκείου του τρέχοντος σχολικού έτους δεν θα μπορούσαν να δηλώσουν τις αστυνομικές σχολές και να πετύχουν την εισαγωγή τους σε αυτές, αν και είχαν ήδη δηλώσει τα σχετικά μαθήματα και προετοιμάζονταν εντατικά για τις Πανελλήνιες.

Με την παρέμβαση αυτή αποκαταστάθηκε στο μέτρο του εφικτού ένα πρόβλημα που είχε δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους υποψηφίους μαθητές του Λυκείου και τις οικογένειές τους.










Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.