Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Δεν έχουν παιδίατρο του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει σε άλλους 20 νομούς της χώρας.

Χωρίς παιδίατρο του ΕΟΠΥΥ είναι ο νομός Πρέβεζας, όπως και άλλοι 20 νομοί της χώρας, αφού μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας του οργανισμού έχουν ήδη αποχωρήσει 1.500 γιατροί από τους 5.500, αριθμός που αναμένεται να μεγαλώσει στους επόμενους μήνες.

Μία ιατρική επίσκεψη κοστολογείται σήμερα από τον ΕΟΠΥΥ με 10 ευρώ αλλά και αυτά δεν καταβάλλονται στην ώρα τους αλλά με καθυστέρηση ετών και στην καλύτερη περίπτωση μηνών.

Έτσι, οριστικό αντίο είπαν πρόσφατα 1.500 συμβεβλημένοι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ καθώς δεν άντεχαν να μην εισπράττουν όταν εργάζονται κανονικά και εξετάζουν ασθενείς.

Χαρακτηριστικό της εικόνας που παρουσιάζει ο φορέας ειδικά στην περιφέρεια είναι το γεγονός ότι 21 νομοί, ανάμεσά τους και αυτός της Πρέβεζας, δεν διαθέτουν κανέναν συμβεβλημένο παιδίατρο με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να αναγκάζονται να πληρώνουν κανονικά την επίσκεψη για να εξετασθούν τα παιδιά τους.

Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει συμβεβλημένος με τον Οργανισμό παιδίατρος στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Ευρυτανίας (σ.σ. εκεί υπάρχει μόνο παθολόγος), Ημαθίας, Καβάλας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας (σ.σ. σε αυτόν τον νομό δεν υπάρχει ούτε ένας συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ γιατρός), Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σάμου (σ.σ. έχει μόνο γενικό γιατρό του ΕΟΠΥΥ), Σερρών (σ.σ. υπάρχει συμβεβλημένος παιδοψυχίατρος, αλλά όχι παιδίατρος), Φλώρινας και Χίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, Γιώργο Ελευθερίου, μήνα με τον μήνα ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών συρρικνώνεται. Στο τέλος, τονίζει, υπάρχει φόβος να μείνει ο πληθυσμός ακάλυπτος από ιατρικές υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν σωρευτεί οφειλές οκτώ μηνών στους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ και δύο ετών στους κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς.

Για την Πρέβεζα ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών ήταν και παραμένει μικρός, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις και με ειδικότητες που λείπουν όπως οι δερματολόγοι, ορθοπεδικοί, γαστρεντερολόγοι, ενδοκρινολόγοι και ουρολόγοι.

Στην Πρέβεζα είναι συμβεβλημένοι 44 περίπου γιατροί, ενώ ο αριθμός αυτός, επί ΟΠΑΔ, ήταν περίπου 80.

Συγκεκριμένα συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ στην πόλη της Πρέβεζας είναι δύο ωτορινολαρυγγολόγοι, ένας γιατρός άνευ ειδικότητας, τρεις καρδιολόγοι, ένας πνευμονολόγος, ένας ρευματολόγος, ένας γυναικολόγος, ένας οφθαλμίατρος και πέντε παθολόγοι.

Στην περιφέρεια του νομού ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών είναι κατά πολύ μικρότερος με έναν γιατρό άνευ ειδικότητας στον Ωρωπό, έναν καρδιολόγο στη Φιλιππιάδα, από έναν παθολόγο σε Λούρο, Θεσπρωτικό και Πάργα και τρεις παθολόγους στην Φιλιππιάδα ενώ στην ίδια περιοχή υπάρχει και ένας συμβεβλημένος οφθαλμίατρος.

Αυξημένος σε σχέση με τις άλλες ειδικότητες είναι ο αριθμός των μικροβιολόγων αφού σε όλο το νομό είναι συμβεβλημένοι 14 (δύο στα Καναλλάκι, ένας στην Πάργα, οκτώ στην Πρέβεζα, τρεις στην Φιλιππιάδα), ακόμη υπάρχουν στην περιοχή δύο ακτινολόγοι, ένα διαγνωστικό κέντρο και μια κυτταρολόγος.


Πηγή: http://www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.