Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Από κόσκινο οι δημόσιοι υπάλληλοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο δρόμο της αξιολόγησης απευθείας από το ΑΣΕΠ ή μέσω διαδικασιών από τους ίδιους τους φορείς όπου υπηρετούν, με προδιαγραφές όμως που θα ορίζει το ΑΣΕΠ, οδηγούνται από τις αρχές του νέου έτους 650.000 μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα 6 μέρες, που επικαλείται ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «άπαντες οι δημόσιοι υπάλληλοι που μισθοδοτούνται από τομ κρατικό προϋπολογισμό, με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα αξιολογηθούν εντός του 2013».

Οσοι από αυτούς κριθούν ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς θα πάρουν το δρόμο της απόλυσης, ενδεχομένως με την καταβολή αποζημίωσης ανάλογα με τα χρόνια που υπηρετούν.

Από αξιολόγηση θα περάσουν 623.255 υπάλληλοι, που αποτελούν σήμερα το τακτικό προσωπικό του στενού δημόσιου τομέα (υπουργεία, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α' και β΄βαθμού) και περίπου 27.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου που εργάζονται σε ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ.

Από την υποχρεωτική αξιολόγηση θα εξαιρεθούν μόνο οι υπάλληλοι που απασχολούνται σε ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο όπως η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ, η ΕΥΑΘ κ.α.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.