Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ο "Γολγοθάς" της 42χρονης Κατερίνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια απίστευτη ταλαιπωρία στα γρανάζια της Ελληνικής γραφειοκρατίας είναι αναγκασμένη να περνά εδώ και εννέα μήνες γυναίκα που το ποσοστό αναπηρίας της αγγίζει το 81%. 


Μέσω του enikos.gr η κ. Κατερίνα καταγγέλλει ότι από τον Μάρτιο είναι απλήρωτη από το ΙΚΑ με αποτέλεσμα να ζει με δανεικά. Όλα ξεκίνησαν στις 6 Μάρτιου όταν η 42χρονη ΑΜΕΑ κατέθεσε τα χαρτιά ώστε να περάσει από επιτροπή. Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ της είπαν θα επικοινωνούσαν μαζί της για να την ενημερώσουν ποια θα εξεταστεί. Οι μέρες περνούσαν και ξαφνικά έγιναν μήνες, μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα η κ. Κατερίνα κατάφερε να συνομιλήσει με υπάλληλο του «Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης» η οποία της είπε να κάνει όλες τις διαδικασίες μόνη της. Παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η 42χρονη κατάφερε να κλείσει το ραντεβού στις 28 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή για μια δουλειά που πρέπει να κάνουν οι υπάλληλοι μέσα σε λίγες ώρες πέρασαν επτά μήνες για να εξεταστεί από επιτροπή. Τα βάσανα της κ. Κατερίνας όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού πέρασε από την επιτροπή την ενημέρωσαν ότι η απόφαση θα βγει σε ένα μήνα, κάτι που δεν έγινε, και ότι μόνη της θα πρέπει να πάει στη Διοίκηση ώστε να οριστικοποιηθεί η απόφαση και μετά από μέρες να πάρει την οριστικοποίηση. 

Η 42χρονη που ζει μόνη καταγγέλλει ότι το κράτος την έχει αφήσει χωρίς την απαραίτητη για την επιβίωση της σύνταξη για εννέα μήνες και αναγκάζεται να ζει με δανεικά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.