Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ζητάει "ανθρωπιά" από το υπουργείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναγνώστης του enikos.gr μας καταγγέλλει την αδυναμία της πολιτείας να παρέχει στο παιδί του το δικαίωμα στη μάθηση. Ο γιος του, ο οποίος είναι μαθητής της Β’ Λυκείου, υποβλήθηκε σε εκτομή όγκου στο κεφάλι και κηρύχθηκε κατ’ οίκον και κατ’ ιδίαν διδαχθείς για την σχολική χρονιά 2012-2013. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχουν εμφανιστεί καθηγητές με την αρμόδια υπηρεσία να χρησιμοποιεί να απαντά μόνιμα στα τηλεφωνήματα του γονέα ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έχει κονδύλια για την κάλυψη τέτοιου είδους αναγκών!

Διαβάστε την επιστολή του πατέρα:

«Στις 22-3-2012 o γιος μου υποβλήθηκε στο νοσοκομείο “Π. & ΑΓΛ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ” σε εκτομή όγκου στο κεφάλι. Τον Σεπτέμβριο του 2012 πέρασε από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή Πειραιά και κηρύχθηκε κατ’ οίκον και κατ’ ιδίαν διδαχθείς για την σχολική χρονιά 2012-2013, όντας μαθητής της Β’ λυκείου στο 10ο ΓΕΛ Πειραιά, δεδομένου ότι μετά την επέμβαση δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του, καθώς αφενός μεν δεν βαδίζει, αφετέρου δεν μπορεί να γράψει, ούτε και να μιλήσει, όπως πριν χειρουργηθεί και για τον σκοπό αυτό υποβάλλεται καθημερινά σε φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία και εργοθεραπεία.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν έρθει καθηγητές στο σπίτι, ενώ η μόνιμη απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά στα επανειλημμένα τηλεφωνήματά μας, είναι ότι το υπουργείο Παιδείας ΔΕΝ έχει κονδύλια για την κάλυψη τέτοιου είδους αναγκών με τον διορισμό αναπληρωτών καθηγητών και θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί σ’ αυτού του είδους τις ανάγκες με κάποιο τρόπο εκ των ενόντων.

Θα καρποφορήσει η προσπάθεια του υπουργείου και αν ναι, ΠΟΤΕ? Ο ψυχισμός και η αποκατάσταση της υγείας του παιδιού μου, αλλά και κάθε παιδιού που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση και δίνει καθημερινά τιτάνιο αγώνα ενδιαφέρει την πολιτεία ή τελικά μόνο τον ίδιο και την οικογένειά του? Πρέπει κανείς ν’ αναζητά και να προστρέχει στα βουλευτικά γραφεία, για να επιλύσει και αυτά τα ζητήματα, που αλλού θα ήταν αυτονοήτως και αυτομάτως λυμένα? Και αν δεν έχει προστρέξει ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα και στην πραγματικότητα ΔΕΝ θέλει να το πράξει ΟΥΤΕ τώρα, γιατί είναι φύσει και θέση αντίθετος μ’ αυτές τις λογικές και τις νοοτροπίες?

Δ.Χ.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.