Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Στα λιπαρά οξέα το φάρμακο κατά της επιληψίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερευνητές ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να αναπτύξουν χάπι για παιδιά και ενήλικες.

Μια ουσία που παράγεται από τον οργανισμό όταν χρησιμοποιεί το λίπος ως καύσιμο θα μπορούσε να αποτελέσει νέο τρόπο αντιμετώπισης της επιληψίας, ελπίζουν ειδικοί.

Ερευνητές στο Λονδίνο που πραγματοποίησαν προκαταρκτικές δοκιμές στην αγωγή με λιπαρά οξέα, αναφέρουν τα ευρήματα στο περιοδικό «Neuropharmacology».

Συνέλαβαν την ιδέα λόγω της ειδικής δίαιτας που υιοθετούν ορισμένα παιδιά με σοβαρή, ανθεκτική στα φάρμακα, επιληψία για τον έλεγχο της πάθησης. Η κετογονική διατροφή είναι υψηλή σε λιπαρά και χαμηλή σε υδατάνθρακες.

Η συγκεκριμένη δίαιτα θεωρείται ότι μιμείται στοιχεία πείνας, πιέζοντας τον οργανισμό να κάψει λιπαρά παρά υδατάνθρακες. Αν και συχνά αποτελεσματική, η δίαιτα έχει δεχτεί κριτική καθώς παρενέργειες μπορεί να είναι σημαντικές και να οδηγήσουν δυνητικά σε δυσκοιλιότητα, υπογλυκαιμία, καθυστερημένη ανάπτυξη και κατάγματα στα οστά.

Εντοπίζοντας λιπαρά οξέα στην κετογονική δίαιτα που είναι αποτελεσματικά στον έλεγχο της νόσου, ερευνητές ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να αναπτύξουν χάπι για παιδιά και ενήλικες που θα παρέχει παρόμοιο έλεγχο της επιληψίας χωρίς παρενέργειες

Σε αρχικές δοκιμές, επιστήμονες από τα Royal Holloway και University College London, δήλωσαν ότι εντόπισαν λιπαρά οξέα που μοιάζουν καλοί υποψήφιοι. Ανακάλυψαν ότι ορισμένα λιπαρά οξέα είχαν καλύτερη απόδοση από τα συνήθη φάρμακα κατά της επιληψίας στον έλεγχο των κρίσεων στα ζώα, ενώ είχαν και λιγότερες παρενέργειες.

Ωστόσο χρειάζονται περισσότερες δοκιμές για να καθοριστεί αν η αγωγή θα είναι ασφαλής και αποτελεσματική στους ανθρώπους. Ο καθηγητής Matthew Walker, από το University College London, δήλωσε ότι η ανακάλυψη προσφέρει νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση της ανθεκτικής στα φάρμακα επιληψίας.


Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.