Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ζήτημα ημερών η έναρξη του προγράμματος βιολογικής γεωργίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα εγκριθούν περισσότερες από 10.000 αιτήσεις ένταξης.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος βιολογικής γεωργίας, εκτίμησε ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, για το οποίο, όπως σημείωσε, έχει εκδηλωθεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ανέφερε δε, ότι από τα αρχικώς προγραμματισμένα 40 εκατ. ευρώ, το ύψος του προγράμματος θα ανέλθει σε 190 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι θα εγκριθούν περισσότερες από 10.000 αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα από τις 17.000 που έχουν κατατεθεί. Το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί, αφορά στην καλλιέργεια 1,5 εκατ. στρεμμάτων.

Ακόμη, σύμφωνα με το υπουργείο, έως το τέλος του χρόνου, εκτιμάται, ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των σχεδίων βελτίωσης που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας.

Το σύνολο των αιτήσεων ανέρχεται σε 7.735, εκ των οποίων από τον Αύγουστο έως σήμερα, έχουν αξιολογηθεί 6.300 αιτήσεις. Έχουν εγκριθεί 1.200 σχέδια βελτίωσης, συνολικού προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ, με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.