Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Παρέμβαση Σαλμά για την 16χρονη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά προκάλεσε η υπόθεση της 16χρονης από την Θεσσαλονίκη που δημοσιοποίησε το enikos.gr. Το κορίτσι πάσχει από κοινή ποικίλη ανοσοανεπάρκεια και είναι υποχρεωμένο κάθε εβδομάδα να κάνει υποδόριες ενέσεις, που κοστίζουν περίπου 4.000 ευρώ το μήνα.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό η 16χρονη προμηθευόταν τις ενέσεις από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Η φαρμακευτική εταιρία, όμως, εδώ και δύο εβδομάδες σταμάτησε να προμηθεύει το φαρμακείο λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Οι υπεύθυνοι είπαν στη μητέρα της (σ.σ. ο πατέρας της έχει πεθάνει από καρκίνο) ότι θα πρέπει πλέον να προμηθευτεί ιδιωτικά τις πανάκριβες ενέσεις προκειμένου να συνεχίσει η κόρη της την θεραπεία της.

Ο κ. Σαλμάς ενημερώθηκε για το θέμα και μετά από εντολή που έδωσε σήμερα ενταλματοποιήθηκε η οφειλή του ΕΟΠΥΥ προς την φαρμακευτική εταιρία. Όπως μας διαβεβαίωσαν άνθρωποι από το Υπουργείο την Δευτέρα ή την Τρίτη η 16χρονη θα μπορέσει να προμηθευτεί τις ενέσεις της κανονικά από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.