Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Σε εορταστικούς ρυθμούς η Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσφορές σε όσους έχουν ανάγκη και πλήθος εκδηλώσεων.

Τρόφιμα, φάρμακα, παιδικά ρούχα, παιχνίδια αλλά και χαρά, μέσα από εορταστικές εκδηλώσεις, ενόψει των Χριστουγέννων προσφέρουν σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης φορείς της αυτοδιοίκησης, κοινωνικές οργανώσεις, εκπρόσωποι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εθελοντές και κινήσεις πολιτών.

Και όσο η οικονομική κρίση εντείνεται, τόσο δυναμώνει το αίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς σε όσους έχουν περισσότερη ανάγκη και πλήττονται βαρύτερα από τις επιπτώσεις της ύφεσης.

Δωροεπιταγές για την αγορά τροφίμων και πακέτα με τρόφιμα καθώς και κουπόνια για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις συνολικής αξίας 55.000 ευρώ διανεμήθηκαν το μεσημέρι από τους εκπροσώπους των μητροπόλεων και κοινωνικών φορέων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, αναφέρει δημοσίευμα του ΑΜΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόκειται για δράση που συντόνισε η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης και από την οποία εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περίπου 1.600 οικογένειες. Πακέτα τροφίμων και κρεάτων που συγκεντρώθηκαν από επιχειρήσεις της πόλης διανεμήθηκαν από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε δημότες της 1ης και 2ης δημοτικής κοινότητας. Η διανομή θα συνεχιστεί στις 27 Δεκεμβρίου στις υπόλοιπες τρεις δημοτικές κοινότητες.

Έντονη ήταν και η κινητικότητα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά από όπου διανεμήθηκαν σήμερα μεγάλες ποσότητες τροφίμων που αγοράστηκαν με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από μουσικές εκδηλώσεις με νέους δημιουργούς αλλά και θεατρικές παραστάσεις. Εντός της περασμένης εβδομάδας ξεκίνησε, άλλωστε, να λειτουργεί το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο για τους ανασφάλιστους του δήμου. Ο δήμος Βόλβης διανέμει δωρεάν 12,5 τόνους τροφίμων σε 1.181 άπορους δημότες του από 29 χωριά, με βάση το ειδικό πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο μεταξύ, η ομάδα εθελοντών της δημοτικής ενότητας Τριανδρίας θέλοντας να στηρίξει τις δράσεις της «Ομάδας Εθελοντών Δημοτικής Κοινότητας Τριανδρίας», προς τους κατοίκους της περιοχής που έχουν ανάγκη από βοήθεια και αλληλεγγύη, καλεί όσους μπορούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης φαρμάκων, τροφίμων και παιχνιδιών, στον 2ο όροφο του πρώην Δημαρχείου Τριανδρίας κάθε ημέρα από 09.00-14.30.

Απόψε στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Φιλανθρωπικό Παζάρι του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας, στο Φουαγιέ Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου ενώ το παζάρι θα διαρκέσει ως την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου. Την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα διοργανώνεται Πολιτιστική βραδιά του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης, «Είμαστε όλοι μαζί» στην Αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.
Από την πλευρά τους οι «Γιατροί του κόσμου» απευθύνουν έκκληση στο κοινό για τη στήριξη του έργου τους και συγκεκριμένα των πολυιατρείων της οργάνωσης που δίνουν φάρμακα, τρόφιμα και ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους.

Εκδηλώσεις

Την ίδια ώρα προετοιμάζονται διάφορες εκδηλώσεις με επίκεντρο τα παιδιά και τους μικρούς μαθητές. Απόψε η παιδική Σκηνή «Το μουσικό παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου» και η Μπάντα Δρόμου θα παρουσιάσουν στις 19.30 το απόγευμα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο δραματοποιημένα κείμενα για τα Χριστούγεννα και τους Καλικάντζαρους. Επίσης η Μπάντα του Δρόμου του Κορουστόφωνου θα παρουσιάσει την παράσταση «Παρέλαση με κρουστά» την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Βαφοπούλειο και την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο με πρώτη τη γιορτή αλληλεγγύης που θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για τη συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, παιδικών ρούχων, παιχνιδιών και ειδών πρώτης ανάγκης.

Με αυτά θα στηριχθεί το έργο των οργανώσεων «Άρσις» και «Γιατροί του Κόσμου», καθώς και το Κοινωνικό Ιατρείο που λειτουργεί στο λιμάνι, αλλά και το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία (πρώην Αγ. Δημήτριος). Επιπλέον, για έξι ολόκληρες ώρες η ΟΛΘ ΑΕ σε συνεργασία με την «Παράλλαξη / Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς», τα μουσεία που φιλοξενούνται στην α΄ προβλήτα και δημιουργικές ομάδες της Θεσσαλονίκης θα αλλάξουν την όψη των χώρων του λιμανιού και προσφέρουν δυνατότητες διασκέδασης σε μικρούς, αλλά και μεγάλους με μουσική, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, προβολές κινουμένων σχεδίων και δημιουργικά εργαστήρια.

Για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, στις 10 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους για τη συγκέντρωση παιχινιδιών που θα διατεθούν σε ιδρύματα.

Μία ώρα αργότερα, στις 11 στην Κατερίνη, η εθελοντική ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και οι «Γιατροί του κόσμου» θα στήσουν χριστουγεννιάτικο δέντρο με γάλατα εβαπορέ ενώ το δίκτυο ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών Θεσσαλονίκης που έχει έδρα την Καλαμαριά θα διοργανώσει στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, το πρώτο παζάρι χωρίς χρήματα.

Πρόκειται για μια εκδήλωση στην οποία θα μπορεί κανείς να ανταλλάξει αντικείμενα και προϊόντα, χρησιμοποιώντας το «κοινωνικό νόμισμα», μια μορφή εναλλακτικών συναλλαγών χωρίς χρήματα. Η εν λόγω πρωτοβουλία ανήκει στην Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς. Εξάλλου την ίδια μέρα, η θεατρική ομάδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου παρουσιάζει στις 9 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου το έργο «Ποια Ελένη;» των Ρέππα - Παπαθανασίου, κάνοντας έκκληση στο κόσμο που θα προσέλθει για να παρακολουθήσει την παράσταση, αντί για εισιτήριο να προσφέρει τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Τέλος, γεύμα αγάπης για άτομα, μέλη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012 το μεσημέρι στο θεατράκι Χηλής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.