Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ζητά απεγνωσμένα βοήθεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα δράματα των απόκληρων της ζωής γύρω μας, όσο κι αν ένας αυτόματος μηχανισμός άμυνας ενεργοποιείται για να μην τα βλέπουμε, είναι τόσα πολλά πια. Στη διπλανή πόρτα.

Ο αναγνώστης του enikos.gr που τηλεφώνησε πριν από λίγο - τα στοιχεία του είναι στη διάθεσή μας - δεν ευαισθητοποιήθηκε λόγω της φιλανθρωπίας που ...ακμάζει τις ημέρες των γιορτών. Μήνες προσπαθεί ο ίδιος κι άλλοι γείτονες να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να βοηθηθεί η ανήμπορη, ολομόναχη, ταλανισμένη από ψυχολογικά προβλήματα 90χρονη, που ζει στο διπλανό, σχεδόν εγκατελειμμένο χαμόσπιτο. Μόνη στο κρύο και την βροχή που μπαίνει από παντού, με ένα πιάτο φαγητό από τους γείτονες ή, κάποιες μέρες από το συσσίτιο της εκκλησίας. Πολλές φορές κλειδωμένη στη δυστυχία της.

Από τον δήμο λένε ότι απαιτείται εντολή εισαγγελέα, ώστε να μεταφερθεί η γιαγιά κάπου πιο ασφαλή. Κάποια στιγμή, μας είπε ο αναγνώστης που προσπαθεί να βοηθήσει, μεταφέρθηκε από το δήμο σε νοσοκομείο, όπου ωστόσο κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στο σπίτι της, στην Πετρούπολη.

Πλέον η γιαγιά είναι προφανώς στο έλεος του θεού... Διότι στην Ελλάδα αντί να αντιδρά αυτομάτως ένας μηχανισμός κρατικής πρόνοιας για ανήμπορους ανθρώπους, αφήνονται στη γραφειοκρατία και στη συμπόνοια των γειτόνων που θέλουν μα δεν μπορούν να βοηθήσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.