Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Δέματα σε 1000 άπορες οικογένειες από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα ύψη το αίσθημα αλληλεγγύης των κατοίκων της περιοχής.

Τρόφιμα και χρηματικά βοηθήματα σε περισσότερες από 1.000 άπορες οικογένειες της Μαγνησίας διανέμουν ενόψει Χριστουγέννων οι ενοριακοί ναοί. Εκατοντάδες δέματα με κρέας, γαλοπούλα, κοτόπουλο, όσπρια, ζυμαρικά και άλλα είδη διανεμήθηκαν ήδη σε ισάριθμες αναξιοπαθούσες οικογένειες, προκειμένου να καλυφθούν οι καθημερινές τους ανάγκες, ενόψει Χριστουγέννων.

Σε μια δύσκολη από κάθε άποψη εποχή, κατά την οποία οξύνεται το οικονομικό πρόβλημα της συντριπτικής πλειοψηφίας, ενισχύεται, αντίστοιχα, το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως αποδεικνύεται στην πράξη.

«Αναμφίβολα αυξάνονται τα αιτήματα του κόσμου, το πρόβλημα οξύνεται διαρκώς, αλλά υπάρχει μέριμνα και ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν» αναφέρει ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος, Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος προσθέτει «όλοι οι ναοί διανέμουν δέματα με τρόφιμα και σε ορισμένες περιπτώσεις δίνονται και χρηματικά βοηθήματα».

Στην ενορία της Μεταμόρφωσης ειδικότερα, διανεμήθηκαν 120 περίπου δέματα σε άπορες οικογένειες με διάφορα είδη, κρεατικά, ζυμαρικά, όσπρια κλπ, κι όπως επισημαίνει ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαδόπουλος «αυξάνονται διαρκώς οι ανάγκες του κόσμου και σε καθημερινή βάση υπάρχει συνεχής ροή απόρων στο Σπίτι Γαλήνης της Μεταμόρφωσης». Σε κάθε περίπτωση αναπτύσσονται συντονισμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα δεκάδες αιτήματα που διατυπώνονται, ενώ είναι καθοριστικής σημασίας η συνδρομή των ενοριτών. «Δίνουμε χρηματικά βοηθήματα σε ενορίτες μας που δεν μπορούν να πληρώσουν την ΔΕΗ ή τα κοινόχρηστα. Υπάρχουν άνθρωποι αξιοπρεπέστατοι, προσθέτει ο π. Χρυσόστομος, οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα και έρχονται διακριτικά, ζητώντας χρήματα για να στείλουν στα παιδιά τους που σπουδάζουν». Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, αλλά αντικατοπτρίζει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.
Οι εθελοντές και το έμψυχο δυναμικό των ενοριακών ναών εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών. «Έχουμε ετοιμάσει δέματα με διάφορα είδη, τα οποία περιέχουν κρεατικά, κοτόπουλα, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα, κρουασάν, παιδικές τροφές και άλλα» αναφέρει ο π. Στέφανος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του ιερού Ναού Αγίου Κοσμά-Αγίου Αρτέμιου στην περιοχή του Οξυγόνου. «Κάθε μέρα μας ζητούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι βοήθεια και προσπαθούμε να συνδράμουμε όλες τις περιπτώσεις. Ακόμη κι αν κάποιος δεν ανήκει στην ενορία μας τον εξυπηρετούμε, εφόσον έχουμε την δυνατότητα» προσθέτει ο ίδιος.
Ομοίως και στον ναό της Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας έχουν ήδη διανεμηθεί δέματα με τρόφιμα σε περισσότερες από 150 άπορες οικογένειες. «Αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα του κόσμου, καθώς πέρα από το φαγητό, ζητούν χρηματικό βοήθημα για να καλύψουν την θέρμανση, τον λογαριασμό του νερού, του ρεύματος που έχει διακοπεί» υπογραμμίζει ο προϊστάμενος της Ευαγγελίστριας π. Κωνσταντίνος Αυγέρης, για να προσθέσει «φέτος είναι χειρότερη η κατάσταση σε σχέση με πέρυσι, αλλά καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη».


Πηγή: http://www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.