Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Σε καλό δρόμο ο αγώνας για τον μικρό Δημήτρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά από προσωπική παρέμβαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου ο τόσο άδικα ταλαιπωρημένος μικρός Δημήτρης βλέπει φως στο τούνελ της μάχης που δίνει με το μυελοβλάστωμα, έναν πολύ επιθετικό όγκο εγκεφάλου και υψηλής κακοήθειας.

Ο μόλις 18 μηνών Δημήτρης υποβλήθηκε σε δύο επιτυχημένες επεμβάσεις και παρά την πεντάμηνη χημειοθεραπεία στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, οι όγκοι δυστυχώς ξαναδημιουργήθηκαν, με συνέπεια άλλα δύο επώδυνα χειρουργεία.

Η μοναδική ελπίδα για τον μικρό φαίνεται πως ήταν στη Γαλλία, σε εξειδικευμένο ερευνητικό κέντρο του Παρισιού. Έπρεπε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά ζητήματα, ωστόσο. 

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, με απόφασή του ζήτησε την έκδοση του Εντύπου Ε112 από τον ΕΟΠΥΥ για την έναρξη θεραπείας του μικρού Δημήτρη Λοτσάρη στη Γαλλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς ζήτησαν τη συγκατάθεση του ελληνικού κράτους για τη συμμετοχή του παιδιού στην προτεινόμενη, από τους ιατρούς του Ινστιτούτου της Γαλλίας, θεραπεία και στην επιστολή τους δηλώνουν πως είναι πρόθυμοι να καταβάλουν την όποια δαπάνη. Η δέσμευσή τους αυτή επιτρέπει στον υπουργό Υγείας να εγκρίνει την, κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων διαδικασιών, έκδοση του Εντύπου Ε112.

Και η μητέρα του Δημήτρη σε μήνυμά της της Παρασκευή έγραφε: "Η εβδομάδα των Χριστουγέννων θα ξεκινήσει πολύ δυναμικά και επίπονα για το αντράκι μας, μαγνητική σπονδυλικής στήλης, παρακέντηση εγκεφαλονωτιαίου υγρού. Τα έξοδα περίθαλψης περιορίζονται μόνο σε κάποιες λίγες εξετάσεις καθώς το φάρμακο χορηγείται από την μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία του κόσμου. Είναι μια κλινική μελέτη η οποία εφαρμόζεται στην Ευρώπη εδώ και δύο χρόνια και στην Αμερική πολύ περισσότερα, και φυσικά ο Δημήτρης δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που του χορηγείται!".

"Εμείς πιστεύουμε στο θαύμα, θέλουμε να πιστέψουμε, πρέπει να πιστέψουμε",γράφει η μητέρα του μικρού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.