Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Ευρωπαϊκή διάκριση για Έλληνα ερευνητή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Μοριακής Βιολογίας βραβεύτηκε ο Γ. Γαρίνης.

Από το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και υψηλού κύρους πρόγραμμα χρηματοδότησης νέων ερευνητών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO) βραβεύτηκε ο Γιώργος Γαρίνης, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργαζόμενος με το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Ο Γ. Γαρίνης πήρε βραβείο για την ερευνητική του πρόταση με θέμα «Ο ρόλος των γενετικών βλαβών στην ανάπτυξη και στις ασθένειες». Το εν λόγω βραβείο (EMBO Young Investigator Αward) απευθύνεται σε νέους ερευνητές με σκοπό τόσο την περαιτέρω δημοσιότητα και χρηματοδότηση της ερευνητικής τους προσπάθειας, όσο και τη δικτύωση του εργαστηρίου τους με άλλα ερευνητικά κέντρα αριστείας.

Από την θέσπιση αυτών των βραβείων το 2000, συνολικά επτά επιστήμονες ελληνικών Ιδρυμάτων έχουν βραβευτεί, από τους οποίους οι τέσσερις του ΙΤΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του τελευταίου.

Η ερευνητική δραστηριότητα του Εργαστηρίου Γενετικής Αστάθειας Θηλαστικών του δρος Γαρίνη, η οποία χρηματοδοτήθηκε για τρία έτη, αποσκοπεί στο να διαλευκάνει το ρόλο της σταδιακής συσσώρευσης των γενετικών βλαβών στη γήρανση. Τα αποτελέσματα της εργασίας αυτής αναμένεται να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη καταπολέμηση των ασθενειών που εμφανίζονται συχνότερα στη τρίτη ηλικία, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου.

Συνολικά, από 160 υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν, το ΕΜΒΟ επέλεξε 22 ερευνητές από 12 χώρες. Πρόκειται για επιστήμονες κάτω των 42 ετών που έχουν δημιουργήσει το πρώτο τους εργαστήριο κατά την τελευταία τετραετία. Ο καθένας θα λάβει 15.000 ευρώ ετησίως επί τρία χρόνια. Η προθεσμία για τον επόμενο κύκλο υποβολής αιτήσεων λήγει την 1η Απριλίου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες οι νέοι ερευνητές μπορούν να απευθυνθούν στη διεύθυνση: www.embo.org/programmes/yip.html.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.