Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Αρνήθηκαν να κάνουν έκτρωση σε ασθενή και πέθανε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δεν επενέβησαν παρότι παρουσίασε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη.

Σάλο έχει προκαλέσει ο θάνατος της 31χρονης Σαβίτα Χαλαπαναβάρ από την Ινδία στα τέλη Οκτωβρίου σε ιρλανδικό νοσοκομείο διότι -όπως κατήγγειλε ο σύζυγός της- το ιατρικό προσωπικό αρνήθηκε να της κάνει άμβλωση παρόλο που υπήρχαν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της.

Ερωτηθείς από βουλευτές, ο ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει το συμβάν προτού δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα δύο ερευνών για τις συνθήκες θανάτου της νεαρής γυναίκας, η οποία βρισκόταν στην 17η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της όταν διακομίστηκε στις 21 Οκτωβρίου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Γκάλογουεϊ με δυνατούς πόνους στην πλάτη.

Αφού οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι έχει αρχίσει να αποβάλει, ζήτησε πολλές φορές να της κάνουν άμβλωση, αναφέρει ο σύζυγός της Παβίν στην ιρλανδική εφημερίδα The Irish Times.

«Όταν ένας γιατρός ήρθε να την δει τη Δευτέρα το πρωί, η Σαβίτα ήταν πολύ στενοχωρημένη, αλλά είχε αποδεχθεί το γεγονός ότι έχανε το μωρό της. Ζήτησε να διακοπεί η εγκυμοσύνη της, αν δεν μπορούσαν να σώσουν το μωρό», σημείωσε ο Παβίν.

«Ο γιατρός απάντησε: 'για όσο διάστημα το έμβρυο έχει καρδιακό παλμό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε'», κατήγγειλε ο σύζυγος της γυναίκας.

«Την Τρίτη το πρωί έγινε ξανά η ίδια συζήτηση. Ο γιατρός είπε ότι αυτός είναι ο νόμος και ότι (η Ιρλανδία) είναι μια χώρα Καθολικών».

Η νεαρή γυναίκα απάντησε ότι δεν είναι «ούτε Καθολική, ούτε Ιρλανδή, αλλά της είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε», πρόσθεσε ο Παρβίν.

Το μεσημέρι της Τετάρτης σταμάτησε η καρδιά του εμβρύου και τότε οι γιατροί έκαναν απόξεση στην Σαβίτα, η οποία οδηγήθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου πέθανε από σηψαιμία τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή 28 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον σύζυγό της.

Η διεύθυνση του νοσοκομείου αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της Σαβίτα Χαλαπαναβάρ, γιατί πρέπει πρώτα να πάρει την άδεια της οικογένειάς της που είναι ακόμη στην Ινδία για την κηδεία της.

Η άμβλωση απαγορεύεται στην Ιρλανδία εκτός από τις περιπτώσεις που κινδυνεύει η ζωή της μητέρας, σύμφωνα με απόφαση του 1992 του Ανώτατου Δικαστηρίου. Παρόλα αυτά δεν έχει ψηφιστεί κανένας νόμος που να επιβάλει την εφαρμογή της απόφασης αυτής. Η κυβέρνηση Κένι έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί να θεσπίσει έναν τέτοιο νόμο στη διάρκεια της θητείας της.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.