Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Καταρρίπτεται ένας.. .θηλυκός μύθος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κύριοι, καταρρίπτεται ο μύθος ότι οι γυναίκες είναι πιο ικανές από τους άνδρες στο να διαχειρίζονται ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά πράγματα, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης...

"Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δείχνουν ότι οι άνδρες είναι καλύτεροι από τις γυναίκες στο να κάνουν ταυτόχρονα πολλά πράγματα", εξηγεί ο Τίμο Μάντιλα, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

Οι ερευνητές, τα συμπεράσματα των οποίων θα δημοσιευτούν στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση Psychological Science, διαπίστωσαν ότι η επιτυχής διεκπεραίωση πολλών ταυτόχρονων εργασιών σχετίζεται με τον κύκλο της έμμηνης ρύσης. Έτσι, η ικανότητα των γυναικών να κάνουν παράλληλα διαφορετικά πράγματα μεγαλώνει γύρω στην εμμηνορρυσία και εμφανίζεται μειωμένη γύρω στην περίοδο της ωορρηξίας, όταν αυξάνονται τα επίπεδα των οιστρογόνων.

Να σημειωθεί ότι στην έρευνα συμμετείχαν 160 άτομα ηλικίας 20-43 ετών. Τα...πειραματόζωα κλήθηκαν να παρακολουθούν τρία χρονόμετρα που ξεκινούσαν σε διαφορετικές στιγμές το ένα από το άλλο και έτρεχαν με διαφορετικό ρυθμό. Παράλληλα, έπρεπε να παρακολουθούν μια οθόνη όπου εμφανίζονταν διάφορα σουηδικά ονόματα και να κλικάρουν με το ποντίκι τους όταν έβλεπαν μια λέξη.

"Τα αποτελέσματα έδειξαν σαφή διαφορά στην ικανότητα αυτή μεταξύ των ανδρών και των γυναικών που βρίσκονταν σε φάση ωορρηξίας. Δεν διαπιστώθηκε ωστόσο διαφορά μεταξύ των ανδρών και των γυναικών που βρίσκονταν σε φάση εμμηνορρυσίας", κατέληξε ο Μάντιλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.