Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κάρτα Υγείας για τους κρατουμένους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάρτα Υγείας αποχτούν οι κρατούμενοι στα Σωφρονιστικά Ιδρύματα της χώρας. Ενώ έχουν χωρητικότητα για 9.000 άτομα έχουν περισσότερους από 13.000 κρατουμένους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες συγχρωτισμού που ευνοούν την μετάδοση μολυσματικών νοσημάτων.

Παράλληλα πρόκειται να εκπονηθεί πρόγραμμα εμβολιασμού των κρατουμένων με την συνεργασία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Αυτό ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ Καραγκουνης στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Ακόμη ο κ. Καραγκούνης ανακοίνωσε την διασύνδεση των νοσοκομείων του ΕΣΥ με τα Σωφρονιστικά Ιδρύματα για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους κρατουμένους.

Από την πλευρά τους ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και ο Γεν Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κ. Δήμτσας τόνισαν την ανάγκη να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες για διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την πρόληψη μεταδοτικών λοιμωδών ασθενειών στα σωφρονιστικά ιδρύματα όλης της χώρας.

«Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν δράσεις με στόχο την πρόληψη των μεταδοτικών νοσημάτων ,την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εργαζομένων και κρατουμένων για την λήψη απαραίτητων μέτρων υγιεινής και την πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων κρατουμένων»,τόνισε ο κ.Πατούλης.

Τα νοσήματα που παρουσιάζουν υψηλό επιπολασμό στις φυλακές λόγω του συγχρωτισμού σε άσχημες υγειονομικές συνθήκες, είναι η φυματίωση, η ηπατίτιδα Α, η ηπατίτιδα B και η ηπατίτιδα C η HIV λοίμωξη, η ψώρα, οι ψείρες , η ελονοσία και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.