Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία... με έναν μαθητή ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν το συμφέρον έρχεται σε σύγκρουση με την ανθρωπιά, συνήθως κερδίζει το συμφέρον. Όχι όμως πάντα. Ο κ. Σπύρος Λίβας από το Ίλιον, ταξιτζής στο επάγγελμα, μεταφέρει καθημερινά δωρεάν με το ταξί του τον 10χρονο Άγγελο στο σχολείο του.

Και η διαδρομή δεν είναι μικρή, αφού ο Αγγελος πάσχει από το σύνδρομο Ντάουν και δεν μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε σχολείο της γειτονιάς του. Πρέπει να διασχίζει καθημερινά την πόλη καθώς οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων και των ταξί που είχαν αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών των ειδικών σχολείων έχουν τραβήξει χειρόφρενο λόγω διαφωνίας με την Περιφέρεια για την αποπληρωμή των οφειλομένων. Ετσι, πολλά παιδιά έχουν διακόψει τη φοίτησή τους στο σχολείο, αφού οι γονείς τους δνε έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τη μεταφορά από την τσέπη τους.

«Έχουμε αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τον Αγγελο όλους αυτούς τους μήνες» λέει ο κ. Λίβας και προσθέτει: «Το ξέρω το παιδί και αυτό με έχει μάθει επίσης, χαίρεται που με βλέπει, με αγκαλιάζει. Δεν είναι εύκολο να τον αφήσω εξαιτίας των χρημάτων».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.