Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

«Η ζώνη σε δένει με τη ζωή»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με το μήνυμα «Η ζώνη σε δένει με τη ζωή» ξεκίνησε σήμερα η έκθεση Τροχαίας στην Φλώρινα που θα διαρκέσει μέχρι και τη Κυριακή 14 Οκτωβρίου.

Η έκθεση θα φιλοξενείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας όπου μέσα από οπτικοακουστικό υλικό θα μπορούν μικροί και μεγάλοι να ενημερωθούν για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, από τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας, από τη οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και για το κώδικα οδικής κυκλοφορίας που πρέπει να τηρούν και ως οδηγοί τόσο αυτοκινήτων όσο και μηχανών αλλά και ποδηλάτων όσο και ως πεζοί από τους υπεύθυνους της τροχαίας Φλώρινας.

Όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Διοικητής Τροχαίας Φλώρινας Δημήτρης Γκίνης στόχος της έκθεσης είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά για τη σωστή χρήση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συμπεριφοράς γιατί αυτοί θα είναι και η αυριανοί οδηγοί που θα κυκλοφορούν στα οδικά δίκτυα τόσο της περιοχής όσο και ολόκληρης της χώρας. Επεσήμανε δε την αναγκαιότητα το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής να είναι κυρίως μάθημα στα σχολεία από τις τάξεις του Δημοτικού έτσι ώστε τα παιδιά να αποκτούν κυκλοφοριακή συνείδηση από μικρά για να την τηρούν και ως μεγάλοι. «Τα παιδιά άλλωστε» πρόσθεσε «είναι και αυτά που μας διδάσκουν και εμάς τους μεγαλύτερους. Και εμείς οι μεγαλύτεροι και κυρίως οι γονείς πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά τους τηρώντας το κώδικα οδικής κυκλοφορίας και ως οδηγοί και ως πεζοί».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.