Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

«Αγνοούνται» 70.000 συνταξιούχοι ΙΚΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σήμερα τα τελικά στοιχεία της απογραφής.

Σε 70.000 υπολογίζονται οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που... αγνοούνται, καθώς δεν προσήλθαν να απογραφούν....

Τα τελικά στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, ενώ το Ταμείο προχωρά στη διακοπή καταβολής των συντάξεων σε όσες περιπτώσεις οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν να απογραφούν.

Στην αμέσως επόμενη φάση, όπως αναφέρει το Έθνος, στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν δύο ομάδες ασφαλισμένων: όσοι παίρνουν συντάξεις χηρείας και οι άγαμες θυγατέρες που παίρνουν σύνταξη.

Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, παρουσιάζει το πρόγραμμα «Αριάδνη» με στόχο να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η απογραφή των συνταξιούχων πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά και πέρσι είχε διαπιστωθεί πως 7.000 συντάξεις καταβάλλονταν σε ασφαλισμένους «φαντάσματα».

Φέτος αναμένεται ο αριθμός αυτός να είναι σημαντικά υψηλότερος, καθώς έχει ζητηθεί τα πληρεξούσια -σε όσες περιπτώσεις δεν προσέρχεται ο ίδιος ο δικαιούχος- να είναι πρόσφατα (δεν υπήρξε πέρσι σχετική πρόβλεψη).

Σημειώνεται πως και στον ΟΓΑ ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου η απογραφή των συνταξιούχων. Μέσα σε αυτό το διάστημα οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στα ΕΛΤΑ ή στην τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό και πιστώνεται η σύνταξή τους.

Οσον αφορά στο πρόγραμμα «Αριάδνη», στόχος είναι να καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο οι οικογενειακές και δημογραφικές αλλαγές στους ασφαλισμένους.

Μεταξύ άλλων, θα υπάρχει άμεση ενημέρωση από τα ληξιαρχεία για τους συνταξιούχους που πέθαναν, ενώ θα ελεγχθεί αν έχει μεταβληθεί η οικογενειακή κατάσταση των γυναικών που παίρνουν σύνταξη ως άγαμες θυγατέρες.

Στόχος είναι να μπει τέλος στη χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων σε μη δικαιούχους και να εξοικονομηθούν 400 με 500 εκατομμύρια ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.