Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Εκατό πέντε κρούσματα μηνιγγίτιδας στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οχτώ νεκροί.

Σε περίπου 13.000 άτομα σε 23 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν χορηγηθεί ενέσεις στεροειδών που συνδέονται με τα κρούσματα μορφής μηνιγγίτιδας την οποία προκαλεί μύκητας και έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών, επισημαίνοντας πως ο αριθμός όσων είναι πιθανόν να εμφανίσουν τη νόσο είναι πολύ μικρότερος.

Είναι η πρώτη φορά που τα CDC προχωρούν σε εκτίμηση του αριθμού των ανθρώπων που είναι πιθανόν να έχουν μολυνθεί. Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 105 κρούσματα της σπάνιας αυτής μορφής μηνιγγίτιδας σε εννιά πολιτείες.

Στο Τενεσί, την πολιτεία με τα περισσότερα κρούσματα, ακόμα ένας ασθενής έχασε τη ζωή του, ανεβάζοντας των αριθμό των νεκρών σε οκτώ.

Το νοσοκομείο Saint Thomas Outpatient Neurosurgery Center στο Νάσβιλ έχει παραλάβει 2.000 από τα 17.676 φιαλίδια στεροειδών που πιστεύεται ότι είναι μολυσμένα, περισσότερα από κάθε άλλο ιατρικό κέντρο στη χώρα, διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές του Τενεσί.

Η διάδοση της επιδημίας έχει ανησυχήσει τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Υγείας που επισημαίνουν πως πρέπει να ελέγχονται οι κανόνες λειτουργίες εταιριών όπως η New England Compounding Center Inc με έδρα τη Μασαχουσέτη, που παρασκεύασε το φάρμακο. Η εταιρία διέκοψε την λειτουργία της και απέσυρε όλα της τα προϊόντα.

Τα στεροειδή χρησιμοποιούνται ως θεραπεία για τους πόνους στην πλάτη. Τα συμπτώματα της συγκεκριμένης μορφής μηνιγγίτιδας είναι πυρετός, πονοκέφαλος, ναυτία και νευρολογικά προβλήματα.

Οι μολυσμένες ενέσεις παρασκευάστηκαν τον Μάιο και εστάλησαν σε 76 νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε 23 πολιτείες τον Σεπτέμβριο, διευκρίνισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Μασαχουσέτης.

Κρούσματα μυκητιακής μηνιγγίτιδας έχουν αναφερθεί στην Φλόριντα, την Ιντιάνα, το Μέριλαντ, το Μίσιγκαν, την Μινεσότα, την Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο, το Τενεσί και την Βιρτζίνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.