Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σουτιέν "ανιχνεύει" καρκινικούς όγκους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας, υποστηρίζει ότι κατασκεύασε ένα σουτιέν, που μπορεί να ανιχνεύσει πολύ νωρίς, τους καρκινικούς όγκους του μαστού.

Ο «έξυπνος» στηθόδεσμος, που μοιάζει με αθλητικό σουτιέν, διαθέτει αισθητήρες που καταγράφουν τη θερμοκρασία στους μαστούς και ειδικό λογισμικό στο οποίο αποθηκεύονται οι πληροφορίες.


Οι πληροφορίες αυτές μεταφέρονται στη συνέχεια σε ένα πρόγραμμα στο διαδίκτυο, όπου αναλύονται από έναν εξελιγμένο αλγόριθμο και υπολογίζεται η πιθανότητα μιας γυναίκας να έχει καρκίνο του μαστού.

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης αποστέλλονται εν συνεχεία στη γυναίκα μέσω email ή κινητού.

Η εταιρεία έχει ήδη δοκιμάσει το ομώνυμο σύστημα σε 650 γυναίκες και, όπως αναφέρει, το ποσοστό ακριβούς διάγνωσης ήταν 90% ή περισσότερο, ανεξαρτήτως της ηλικίας της γυναίκας. Προγραμματίζει δε, να αρχίσει την εμπορική διάθεση του συστήματος στην Ευρώπη, στις αρχές του 2013, ενώ στις ΗΠΑ εκτιμά ότι θα αρχίσει να διατίθεται το 2014.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή κακοήθης νεοπλασία στις γυναίκες, καθώς προσβάλλει μία στις δέκα κάποια στιγμή στη ζωή της, με οκτώ στις δέκα ασθενείς να έχουν ηλικία άνω των 50 ετών κατά τη στιγμή της διάγνωσης. Υπολογίζεται, ότι ετησίως καταγράφονται σε όλο τον κόσμο πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα της νόσου, ενώ 400.000 γυναίκες χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους εξαιτίας του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.