Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ιός "Αρμαγεδδών"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συναγερμός για τον ερχομό του θανατηφόρου ιού «Αρμαγεδδών» έχει σημάνει στη Βρετανία. Επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία ότι ο ιός, ο οποίος θυμίζει πολύ το οξύ αναπνευστικό σύνδρομο, θα είναι η επόμενη πανδημία που θα απειλήσει την ανθρωπότητα μέσα σε πέντε χρόνια και μάλιστα θα αφανίσει εκατομμύρια ανθρώπους.
Μετά τον θάνατο ενός 38χρονου άντρα στη Γλασκόβη, οι βρετανικές υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση υψίστου ετοιμότητος για τον ιό, ο οποίος πιθανότατα έχει μεταφερθεί από ζώα, ίσως κατοικίδια και άγρια ζώα της Αφρικής και της Ασίας, και προκαλεί άμεσα έντονα συμπτώματα, πονοκέφαλο, εμετούς, στομαχικούς πόνους και υψηλό πυρετό.

Ακόμη μία «ύποπτη» περίπτωση είναι αυτή ενός 60χρονου άνδρα στη Σαουδική Αραβία ο οποίος έχασε τη ζωή τούτο περασμένο Ιούλιο και για την οποία ενοχοποιούν τις ασιατικές νυχτερίδες ως φορείς του ιού, ενώ αρκετά είναι τα κρούσματα στη Μέση Ανατολή.

Τα χαρακτηριστικά του θανατηφόρου ιού περιλαμβάνουν υψηλά ποσοστά θνησιμότητας και ταχύτατη προσβολή του ανθρώπινου οργανισμού.

Το 2003 περισσότερα από 1.000 άτομα είχαν πεθάνει από τον ιό SARS. Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» ο καθηγητής Τζον Οξφορντ από το πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου προειδοποίησε ότι τα επόμενα χρόνια το ανθρώπινο είδος θα πληγεί σοβαρά από μία νέα πανδημία που προέρχεται από τα ζώα και θα στοιχίσει τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.