Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ενδιαφέρει τους συνταξιούχους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Aπό τις 25 Οκτωβρίου αρχίζει η κατάθεση των αιτήσεων για τα νομικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις για τη σύναψη σύμβασης στο "Πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας Συνταξιούχων".

Αναλυτικότερα, με τις διατάξεις του άρθρου 138 του ν. 4052/01.03.2012 θεσμοθετήθηκε η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Προγράμματος με τίτλο "Πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας Συνταξιούχων" για την κάλυψη των αναγκών της κατ` οίκον φροντίδας συνταξιούχων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόσκαιρα ή μόνιμα προβλήματα υγείας ή αναπηρίας που καθιστούν δυσχερή την αυτόνομη διαβίωσή τους.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τις διατάξεις του ίδιου νόμου ορίζεται, ότι για την υλοποίηση του προγράμματος το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνάπτει ειδικές συμβάσεις με Παρόχους, με τις οποίες αυτοί αναλαμβάνουν, έναντι καθορισμένης αμοιβής ανά ωφελούμενο, να παρέχουν υπηρεσίες κατ` οίκον βοήθειας στους δικαιούχους του προγράμματος.

Με τις διατάξεις της Φ80000/ΟΙΚ.1611/1709/05-10-2012 (ΦΕΚ 2717/8-10-2012 τ. Β’) – Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, το ύψος χρηματοδότησης ανά ωφελούμενο καθώς και η διαδικασία σύναψης σύμβασης παρακολούθησης και πληρωμής των παρόχων για τη λειτουργία του προγράμματος, κατ` οίκον φροντίδας συνταξιούχων.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.