Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Βουλή η ρύθμιση για τη διευκόλυνση καταβολής των φόρων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σε περισσότερες των τριών άτοκων δόσεων.

Τη ρύθμιση για τη διευκόλυνση καταβολής του φόρου εισοδήματος, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος σε περισσότερες των τριών άτοκων δόσεων κατέθεσε σήμερα υπό τη μορφή τροπολογίας στην Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων κεφαλαιακής ενίσχυσης των πιστωτικών ιδρυμάτων» παρέχεται η ευχέρεια ειδικά για το οικονομικό έτος 2012, στα φυσικά πρόσωπα που αφορά, να καταβάλουν τον μέχρι και σε επτά μηνιαίες δόσεις και μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2013, σύμφωνα με τις προς ψήφιση ειδικότερες ρυθμίσεις.

Η επιλογή αυτή επιτρέπει στα νοικοκυριά να καταβάλουν μικρότερο ποσό για την κάθε δόση και να αποπληρώσουν σε συνολικά μακρύτερο χρονικό διάστημα, ενώ λήφθηκε μέριμνα η αλλαγή αυτή να μην θέσει σε κίνδυνο την ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Περαιτέρω, με τον εμπλουτισμό των ηλεκτρονικών μέσων που το Υπουργείο Οικονομικών θέτει στη διάθεση των πολιτών, η πληροφόρηση για τις αναμορφούμενες δόσεις καθώς και για τις ταυτότητες πληρωμής τους, παρέχεται άμεσα σε αυτούς, συμβάλλοντας στην μείωση της γραφειοκρατίας και στην ταχύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.