Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ οι γονείς των αυτιστικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η κυρία Αντιγόνη έστειλε στο enikos.gr καταγγελία που υποστηρίζει ότι τα παιδιά που πάσχουν από αυτισμό και οι γονείς τους είναι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ έχουν να πληρωθούν τις θεραπείες τους από την ημέρα δημιουργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ.
«Παιδιά ενός κατώτερου θεού τείνουν να γίνουν τα παιδιά τα οποία ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και οι γονείς τους, δυστυχώς, είναι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ, δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι. Από την 1-1-2012, ημερομηνία δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ, των οποίων τα παιδιά ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού έχουν να πληρωθούν τις θεραπείες τους, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ψυχική υγεία αλλά και την κοινωνική ένταξη των παιδιών αυτών. Περιουσίες πωλούνται και γονείς αναγκάζονται να σταματήσουν τις θεραπείες μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν στα τεράστια έξοδα που αγγίζουν πολλές φορές και τα 1000 ευρώ μηνιαίως».

Η κυρία Αντιγόνη συνεχίζει υποστηρίζοντας, ότι την ώρα που από τον ΕΟΠΥΥ δεν έχουν πάρει καθόλου χρήματα από το ΙΚΑ καταβάλλονται κανονικά οι δαπάνες. «Το περίεργο δε είναι ότι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, οι οποίοι ανήκουν και αυτοί στον ΕΟΠΥΥ εισπράττουν κανονικά τις δαπάνες. Ακόμη και εκεί σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι τα παιδιά τα οποία έχουν αυτισμό το "Κράτος" αρνείται την στήριξή του στις οικογένειες των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι συνεχίζουν να καταβάλουν τις αυξημένες εισφορές τους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.