Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Αυστραλία: Επιδότηση ομογενειακού ιδρύματος για ΑμΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Νέα επιχορήγηση, που εκλαμβάνεται από τους ιθύνοντες ως επιβεβαίωση ότι ο φορέας είναι από τους καλύτερους αυτού του είδους στην Αυστραλία, θα παίρνει από εδώ και στο εξής, σε ετήσια βάση, το ομογενειακό ίδρυμα «Εστία» για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο οργανισμός αυτός, που ανήκει στο δυναμικό της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, με έδρα την Ενορία του Αποστόλου Ανδρέου στο προάστιο Gladesville του Σύδνεϋ, θα λαμβάνει επί πλέον 1.160.000 δολάρια, κάθε χρόνο. Η επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ισχυρότεροι Μαζί».

«Ευχαριστούμε την κυβέρνηση της Ν. Ν. Ουαλίας για την ευαισθησία που επέδειξε προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες και ιδιαίτερα για την αναγνώριση ότι η ΕΣΤΙΑ ηγείται τώρα στην παροχή υπηρεσιών ποιότητας και αποτελεί ένα περιβάλλον που πραγματικά φροντίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και πρόεδρος του Ιδρύματος κ.κ. Στυλιανός, ο οποίος εξήρε «τους χιλιάδες πιστούς οι οποίοι υποστηρίζουν τον Οργανισμό τόσο γενναιόδωρα».

«Μαζί με τα υπάρχοντα κέντρα προσωρινής διαμονής και το υπάρχον ομαδικό σπίτι, αυτή η χρηματοδότηση σημαίνει ότι η ΕΣΤΙΑ μπορεί τώρα να αναπτυχθεί και να ιδρύσει δύο ακόμη μόνιμα ομαδικά σπίτια για τους νεαρούς ενήλικες με ειδικές ανάγκες, των οποίων οι γονείς ή κύριοι φροντιστές δεν δύναται πλέον να μεριμνήσουν γι' αυτούς. Θα τους προσφέρει έναν πιο ανεξάρτητο τρόπο ζωής, καθώς το ίδρυμα θα επικεντρώνεται στην τακτική που δίνει έμφαση στο πρόσωπο και τις ατομικές ανάγκες» δήλωσε από πλευράς τους ο διευθυντής της «Εστίας», π. Άγγελος Αλιφιεράκης.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά θα σχεδιαστούν και κατασκευασθούν τώρα δύο νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις για νέους με ειδικές ανάγκες -και πάλι στην ίδια περιοχή, το Gladesville- με τη βοήθεια του ομογενούς αρχιτέκτονα, Άγγελου Κανδαλέπα.

«Κάθε κάτοικος θα έχει το δικό του δωμάτιο, πλήρες, με εντοιχισμένες εγκαταστάσεις, με κοινοτική πρόσβαση, σε μικρή απόσταση από καταστήματα, συγκοινωνία και 24ωρη περίθαλψη», όπως εξήγησε ο π. Άγγελος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.