Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Ποιοι θα φοράνε GPS...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πράσινο φως για την παροχή στοιχείων που προκύπτουν μέσω της χρήσης συσκευών γεωεντοπισμού σε πρόσωπα με προβλήματα υγείας και ανηλίκους έδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Οι εταιρείες που διαθέτουν τις συσκευές αυτές και παρέχουν υπηρεσίες 24ωρης παρακολούθησης μέσω ειδικού κέντρου, θα μπορούν να δίνουν στοιχεία στους συνδρομητές τους στη βάση όσων αυτοί προσδιορίζουν.

Οι συνδρομητές μπορεί να είναι άλλα πρόσωπα από τους φέροντες τη συσκευή και μπορεί να ειδοποιούνται μέσω SMS, Διαδικτύου ή τηλεφωνικής επικοινωνίας, σε περίπτωση κατά την οποία ο φέρων τη συσκευή εξέλθει από μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, αν διαπιστωθεί πτώση του ή υπέρβαση ταχύτητας.

Οι συσκευές παρέχονται σε άτομα με προβλήματα υγείας, σε όσους αναλαμβάνουν τη φροντίδα ατόμων με προβλήματα υγείας και σε γονείς ανηλίκων, έχουν τη μορφή κουτιού ή ρολογιού και διαθέτουν κύκλωμα κινητής τηλεφωνίας, σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού θέσης (GPS) και κουμπί πανικού.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής, σε περίπτωση κατά την οποία ο συνδρομητής των υπηρεσιών και ο φέρων τη συσκευή είναι διαφορετικά πρόσωπα, πρέπει ο δεύτερος να δώσει τη συγκατάθεσή του, ενώ αν στερείται δικαιοπρακτικής ικανότητας απαιτείται έγγραφη συγκατάθεση από τον δικαστικό συμπαραστάτη.

Για τους ανηλίκους η συγκατάθεση δίνεται από τους ασκούντες τη γονική μέριμνα και εφόσον πρόκειται για παιδιά άνω των 14 ετών απαιτείται να συνεκτιμηθεί η γνώμη του ανηλίκου για τη χρήση ή μη της συσκευής.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.